Херсон °C

Для сільських ОТГ Голопристанського району провели консультації

Новости » Общество
0
Регіональні консультанти Асоціації міст України в Херсонській області провели виїзну консультацію до Бехтерської сільської об’єднаної громади. Зустріч відбулася на території Олексіївського старостинського округу зазначеної ОТГ. Консультації проведені одночасно для фінансистів чотирьох сільських ОТГ Голопристанського району – Бехтерської, Долматівської, Чулаківської та Гладківської. Йшлося про найбільш актуальні питання підготовки до нового бюджетного року, фінансування закладів соціально-культурної сфери. Представники територіальних громад отримали вичерпні відповіді на поставлені запитання. Про це повідомляє Децентралізаційний марафон.
Регіональні консультанти АМУ спільно з головою ОТГ Михайлом Бураком також побували в освітніх закладах Бехтерської ОТГ у адміністративному центрі громади та Олексіївці, де ознайомилися з основними успіхами об’єднаної громади, вислухали думки освітян опорної школи та її філії щодо переваг децентралізації у їх громаді. Обсяги вкладених інвестицій у розвиток за неповний рік життя в новому статусі вражають. Мільйони гривень в ремонти обох шкіл ще рік тому вважалися надреальними, а сьогодні є об’єктом гордості за правильно зроблений вибір. От тільки в обох селах селяни переконані, що надто пізно вони підійшли до схвалення об’єднання громад, втративши два роки, упродовж яких можна було б ще більше зміцнити свої позиції.
«Такого злету ми вже й не очікували впродовж останніх десятиліть занепаду», - стверджують освітяни обох сіл. Йшлося також про успішні практики місцевого самоврядування, залучення інвестицій та коштів міжнародної донорської допомоги. Селяни із гордістю демонстрували об’єкти, надбані завдяки активності громади.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: