Херсон °C

Децентралізація в області стає все популярнішою

Новости » Общество
0
На цьому тижні в області створили Новокаховську міську ОТГ з центром в місті обласного значення Нова Каховка. Про це повідомила керівник Центру місцевого самоврядування Оксана Силюкова.
"Революційний процес тривав недовго - пару місяців, адже рішення "визріло". Депутатський корпус Дніпрянської селищної ради, яка налічує в чотирьох населених пунктах більше 10 тис.мешканців, під час сесії дав згоду на приєднання до Нової Каховки. Таке ж рішення про згоду на приєднання селищної ради до міста одноголосно ухвалив і депутатський корпус Новокаховської міської ради під час 52-ї позачергової сесії.
Цей процес у мене особисто викликав дуже багатий спектр почуттів. Перший раз у своєму житті побачила, як створення великої громади ініціювали в ... майбутньому старостинському окрузі. У ході сесії Новокаховської міської ради також прийнято низку рішень з процедурних питань - створено Дніпрянський старостинський округ, прийняті рішення про реорганізацію юридичних осіб, затверджена структура Новокаховської міської ради, внесено зміни до складу виконавчих органів", - йдеться в повідомленні.
Нова Каховка стане першим містом Херсонщини, навколо якого вже об'єднуються інші села. До речі, в сусідньому - Бериславському районі, у смт. Козацькому вже сьогодні ініціювали також об'єднання, - інформує Оксана Силюкова.
"У смт Козацьке Бериславського району, ініціювання добровільного об'єднання в Козацьку селищну ОТГ. Щось вже традиційно пішло трохи не так з суміжною громадою, але єдиний реальний шлях (і слава Богу) — йти «знизу», від думки людей, адже депутати та апарати сільських рад все частіше є основними блокаторами процесу. Маємо трохи часу, щоб вислухати та переконати людей, не керуючись походом місцевих депутатів (звісно, налаштованих проти) по домівках, а організуючі збори мешканців", йдеться у дописі. 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: