Херсон °C

Споживачам про електролічильник

Новости » Общество
0
Чи може споживач самостійно придбати і встановити лічильник? На це питання відповідають спеціалісти АТ "Херсонобленерго".
Споживач має право самостійно придбати лічильник, наприклад, у випадку переходу на облік електроенергії за диференційним тарифом, але встановити такий прилад обліку самостійно не може.
Електролічильник має відповідати вимогам Кодексу комерційного обліку, Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» та іншим нормативно-правовим актам, що містять вимоги до таких засобів вимірювальної техніки.
Споживач має надати електролічильник постачальнику послуг комерційного обліку для встановлення його на своєму об’єкті відповідно до договору про надання послуг комерційного обліку.
Під час купівлі засобу вимірювальної техніки споживач повинен керуватися рекомендаціями постачальника послуг комерційного обліку щодо технічних характеристик такого засобу вимірювальної техніки.
При виборі нестандартних типів лічильників ускладнюється можливість його обслуговування. Тож, щоб уникнути проблем варто дотримуватися рекомендацій енергопостачальника стосовно типу та моделі приладу обліку.
Якщо проектні рішення улаштування вузла обліку передбачають дистанційне зняття даних показів, споживач має узгодити з постачальником послуг комерційного обліку тип лічильника електричної енергії.
Постачальник послуг комерційного обліку має в порядку, встановленому Кодексом комерційного обліку, увести в експлуатацію наданий споживачем засіб вимірювальної техніки.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: