Херсон °C

У Скадовському районі обговорили можливість об'єднання дві сільради

Новости » Общество
0
Чи бути першій об’єднаній громаді в Скадовському районі? Чи мають село Новомиколаївка та село Михайлівка спільне коріння? Чи можна знайти спільну мету для жителів цих громад? Такі питання були поставлені на зустрічі представників Херсонського Центру розвитку місцевого самоврядування з керівництвом і працівниками апаратів двох сільських рад, працівниками соціальної сфери, представниками місцевого бізнесу та сільськими активістами територіальних громад Скадовського району.
Згідно з перспективним планом, в Скадовському районі має утворитися три об’єднані громади. Одна з них – Новомиколаївська сільська ОТГ, до якої мають увійти населені пункти Новомиколаївської та Михайлівської сільських рад.
Відкривали зустріч Новомиколаївська сільська голова Євгенія Глєбова та Михайлівський сільський голова Олександр Ситник, які в цілому підтримують децентралізаційні процеси, які покликані реформувати систему управління місцевих влад. Водночас, керівництво місцевих рад та жителі громад мають побоювання щодо створення об’єднаної громади. Беззаперечними звучали фрази про унікальність території двох сільських рад, про бажання змінювати життя на краще, про багатство краю та значний людський потенціал. У фіналі зустрічі керівники територій, Олександр Ситник та Євгенія Глєбова, домовились про створення спільної робочої групи. Як показують економічні розрахунки та високий рівень людського капіталу в обох сільських радах, громада має перспективи на розвиток в нових управлінських умовах.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: