Херсон °C

Українські освітяни перейматимуть досвід США

Новости » Общество
0
«Ми на сьогодні маємо де-факто лінійну, не автономну, слабко орієнтовану на запити ринку праці систему освіту. Американці - 3D систему, яка де-факто інтегрована в запити оточуючого світу через максимальне сприяння побудови власної освітньої траєкторії людини».
Про це повідомив перший заступник голови парламентського Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський, який перебуває з робочим візитом у США разом із заступником Міністра освіти і науки України Юрієм Рашкевичем, керівником Директорату вищої освіти і освіти дорослих МОН Олегом Шаровим, народним депутатом Олександром Марченком.
Українські освітяни провели ряд зустрічей, зокрема, з представником Державного департаменту США – Ентоні Коліха, Директором Управління світових освітніх програм Бюро з питань освіти та культури та представниками програми CCAP: Джефрі Айяла Мілліган – доктором філософії, професором кафедри освітнього лідерства та політичних досліджень та директором Інституту навчальних систем у державному університеті штату Флорида, Вільмою Фуентес – доктором філософії, Заступником віце-президента з навчальної роботи в коледжі Санта-Фе, Доктором Джорджом Бішоп – колишнім віце-президентом з академічних справ, Державний коледж Gulf coast.
«Під час зустрічі директори українських коледжів презентували свої напрацювання по напрямку того, що вони вже встигли вивчити по системі освіти та організації коледжів у США. Узагальнивши інформацію, можна сказати наступне: на думку американців, освіта - не розкіш, це економічний імператив, який кожен працьовитий і відповідальний студент повинен мати змогу собі дозволити. Головна особливість ком’юніті коледжів полягає в тому, що вони є інститутами масової освіти, масового доступу, відкриті практично для будь-якого бажаючого. Їх ключова ідея – «the open-door colleges».
Різносторонні, багатоаспектні за функціональним призначенням комм’юніті коледжі – американський винахід (American invention), що презентує особливу ланку освіти. Освітні програми та послуги в комм’юніті коледжах, завдяки своїй доступності, невисокій вартості, різноманітним програмам фінансової підтримки, дають шанс на здобуття освіти за рівнем вищої, ніж середньої, людям, які, у більшості випадків, ніколи б не навчались ні в коледжі, ні в інституті, ні в університеті», - написав нардеп.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: