Херсон °C

У Великоолександрівському районі вилучили 21 кг фальсифікату вершкового масла

Новости » Общество
0
Працівники Великоолександрівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області проводять моніторинг щодо реалізації масла солодковершкового. 
Як інформує прес-служба управління, на сьогоднішній день проведено збір інформації на 63 об’єктах, які займаються реалізацією харчових продуктів. З обігу вилучено 93 пачки, а це 21,2 кг небезпечного харчового продукту. Продовжується робота по збору інформації щодо виробників масла солодковершкового та вилучення з обігу фальсифікованого продукту, який потім утилізують.
На масло в Україні діє стандарт, згідно з яким цей продукт має бути виготовлений суто з молочних інгредієнтів. А це означає, що в маслі має бути тільки молочний жир, тобто лише натуральні молочні вершки. За заявою вітчизняних експертів на підставі проведених масштабних досліджень – більше ніж половина вершкового масла українських виробників є фальсифікатом з використанням немолочних жирів. Відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» фальсифіковане масло є небезпечним харчовим продуктом, який має шкідливий вплив на здоров’я людини та є непридатним для споживання.
Тоді з чого ж виробляється українське масло? На жаль, дослідження показало, встановити, що додають виробники часто просто не можливо. А це означає, що в складі продукту може бути не тільки відносно безпечна пальмова олія, але й продукти хімії.
То як же покупцю розпізнати підробку на полиці магазину? Заморожений брикет масла, якщо він зберігається за мінусової температури, завжди твердий, як дошка. А от якщо в продукті є домішки рослинної олії, то навіть за мінусової температури він все одно буде не надто твердим і при натисканні на нього залишиться слід. За кольором вершкове масло повинно бути світло-жовтим або жовтим. Консистенція масла має бути однорідною, пластичною, щільною. Поверхня на розрізі – блискуча або слабко блискуча, суха. Також може бути недостатньо щільна і пластична поверхня з матовою поверхнею на розрізі і поодинокими краплями. Запах і смак – чистими, яскраво вираженими, вершковими з присмаком пастеризації. Утім, стовідсотково дізнатись, чи масло справжнє, можна тільки за допомогою лабораторних досліджень.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: