Херсон °C

Херсонщина долучиться до першого форуму регіонів Білорусі та України

Новости » Общество
0
Протягом 25-26 жовтня у м.Гомель Республіки Білорусь відбудеться перший форум регіонів Білорусі та України за участі Глав обох держав. Міжнародний захід покликаний укріпити й активізувати співпрацю між  сусідніми країнами, представити їх економічний, науково-освітній, культурний потенціал, надати додатковий імпульс взаємодії бізнес-структур. 
Делегація підприємців від Херсонщини на чолі з головою обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим та у супроводі президента Херсонської торгово-промислової палати Вікторії Остроумової також долучиться до Форуму регіонів, щоб презентувати аграрний, машинобудівний та туристичний потенціал регіону. Про це йдеться на сайті Херсонської ОДА.
У програмі Форуму: VII засідання Білорусько-Української Консультативної ради ділового співробітництва та контактно-коопераційних бірж; тематичні секції, конференції та засідання; виставка-ярмарка продукції підприємств і організацій Білорусі та України; зустріч глав делегацій Білорусі і України з керівництвом Гомельського облвиконкому; концерт Дружби.
Другий день перебування делегації буде присвячений обговоренню перспектив регіонального співробітництва Білорусі та України у форматах пленарного засідання та інтерактивної дискусії.
Понад 150 провідних білоруських і українських компаній продемонструють свої ноу-хау і hi-tech розробки в сферах машинобудування і нафтохімії, транспорту і логістики, сільського господарства і продовольства, легкої промисловості і туризму.
Довідково: Двосторонній діалог між Україною та Білоруссю значно активізувався на всіх рівнях і це дозволило реалізувати деякі проекти. За 8 місяців 2018 року Україна стала другою за обсягом товарообігу та експорту серед усіх торговельних партнерів Республіки Білорусь, по імпорту – четверте. За 7 місяців 2018 року Білорусь посіла одинадцяте місце в рейтингу найбільших експортних ринків України. За підсумками січня-серпня поточного року товарообіг з Україною склав 3,7 млрд доларів США.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: