Херсон °C

Аграрії Херсонщини просять допомоги у Президента проти рейдерів

Новости » Общество
0

Всеукраїнська Аграрна Рада (ВАР) провела зустріч з аграріями Херсонської області у м. Нова Каховка, в ході якої обговорила з сільгоспвиробниками проблему поширення рейдерства в Україні.

Зокрема, значна увага під час зустрічі була присвячена нещодавньому збройному нападу на Андрія Федоренко - керівника ТОВ "Славута Юг", яке здійснює свою діяльність у Херсонській області та є учасником ВАР. За інформацією прес-служби ВАР, даний напад, в результаті якого Федоренко отримав вогнепальне поранення у спину, стало продовженням рейдерського захоплення, від якого бізнес аграрія потерпає вже більше двох років.

За результатами проведеної зустрічі представники аграрного бізнесу Херсонщини підписали та направили офіційне звернення на ім’я Президента України Петра Порошенко із закликомвзяти під особистий контроль розслідування та оприлюднення результатів даної справи, сприяти встановленню та покаранню замовників та виконавців скоєного злочину. А також прийняти усі міри для запобігання виникненню та поширенню випадків рейдерства в Україні.

"Тиск, який ми відчуваємо на бізнес, з кожним роком посилюється. Як приклад тому вищевказаний випадок. Ми, як представники аграрного бізнесу, занепокоєні можливістю повторення таких ситуацій і в інших районах області в разі бездіяльності державних органів влади", - йдеться в тексті звернення.

Крім того, учасники зустрічі послухали, яким чином максимально захистити себе та свій бізнес від рейдерів. Також мова йшла про діяльність охоронної компанії "Гайдамаки", створеної на базі ВАР у 2017 році, основною метою якої є убезпечення учасників ВАР від незаконного захоплення бізнесу, землі та врожаїв.

Нагадаємо,Центр «Соціальний моніторинг» на замовлення ВАР провів опитування серед 500 керівників сільськогосподарських підприємств (з усіх областей України) в період з 25 червня по 2 серпня 2018 року. Згідно з отриманими результатами, близько 71% аграріїв, вважають свій бізнес незахищеним від рейдерства. У той же час, на переконання 64% сільгоспвиробників, основною причиною засилля рейдерства є корупція в органах влади і правоохоронній системі.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: