Херсон °C

Рятувальникам передадуть обладнання вартістю 120 тисяч доларів

Новости » Общество
0
З метою підвищення ефективності та результативності реагування служб екстреної допомоги населенню області в умовах кризових ситуацій започатковано співробітництво між Херсонською областю та Міжнародною місією пожежної допомоги. Про це йдеться на сайті Херсонської ОДА.
Міжнародна місія з пожежної охорони (IFRM) – це некомерційна корпорація, яка надає гуманітарну допомогу для забезпечення протипожежного захисту та допомагає країнам, що розвиваються у наданні відповідного обладнання. IFRM була заснована в 2007 році у м.Ліндстром, штат Міннесота, США. Організація приймає кошти, обладнання та добровільні внески від корпоративних партнерів та приватних осіб з США для допомоги різним громадам по всьому світу.
Ще 13 квітня 2018 року в приміщенні обласної державної адміністрації відбулась робоча зустріч голови обласної державної адміністрації Гордєєва А.А. з делегацією Міжнародної місії пожежної допомоги щодо розвитку довгострокових відносин та практичної допомоги у реформуванні оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.
У рамках зустрічі були обговорені питання щодо забезпечення належного рівня пожежної безпеки та своєчасного реагування на надзвичайні ситуації, шляхів посилення рівня пожежної безпеки та реалізації реформ оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, а також надання області гуманітарної допомоги у вигляді пожежно-технічного обладнання.
Крім того, делегація на чолі з президентом IFRM Брайаном Абботом відвідала пожежно-рятувальну частину № 21 по охороні Олешківського району та переконались у необхідності обладнання частини відповідною технікою для ліквідації лісових пожеж.
За результатами встановленої співпраці та візиту в квітні Міжнародною місією пожежної допомоги передано пожежно-технічне обладнання, яке було відправлено морським контейнером через м.Одесу до порту м.Херсон.
Устаткування буде передано у формі гуманітарної допомоги пожежно-рятувальній частині № 21 по охороні Олешківського району. Загальна вартість обладнання склала 120 247 дол. США.
У листопаді 2018 року планується візит делегації Міжнародної місії пожежної допомоги до Херсонщини з метою проведення навчання для пожежників щодо користування наданою технікою та запропонування спеціальної тактики запобігання та гасіння пожеж в екосистемах області.
Покращення матеріально-технічного забезпечення служб пожежної охорони області дозволить підвищити рівень оперативності реагування на надзвичайні ситуації, пожежі та інші небезпечні події.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: