Херсон °C

Херсонське комунальне підприємство ділиться досвідом з енергоефективності

Новости » Общество
0
У Херсоні відбувся Форум «Сталий розвиток громад. Енергоефективність у житловому фонді. Досвід Херсона».
На захід завітали представники міської та обласної влади, голови ОСББ Херсона та громадських організацій, голови об’єднаних громад області, науковці та гості з інших міст.
Під час Форуму неодноразово звучали слова про те, що Херсон наразі є лідером у енергоефективній галузі, що стосується багатоквартирних будинків та ОСББ. Ділилися набутим досвідом працівники херсонського міського КП «ХЕСКО». Адже саме це КП за два роки змогло провести колосальну роботу в місті з енергоефективності та розрахунків (коштів, які потрібні на ту чи іншу модернізацію). Зараз у КП активно впроваджують спеціальну програму, яка дасть змогу онлайн вносити показники лічильників всім бюджетним установам Херсона.
- Ми у своїй роботі з самого початку брали за основу системний підхід, - розповіла керівник КП «ХЕСКО» Лариса Леонова. – У енергоефективних заходах, які в майбутньому дають можливість зекономити серйозні гроші, саме система – це більша частина успіху. І ми можемо з усією впевненістю говорити про те, що енергоменеджмент – це наше майбутнє. На Форумі ми представили і презентували нашу власну місцеву ініціативу «Визнач серію будинку – зроби крок до енергоефективності». Цією ініціативою зацікавилися інші міста Херсонщини, адже в них теж є серійні багатоквартирні будинки. А якщо бажаючих долучиться якомога більше – можна розраховувати на якісь міжнародні програми підтримки, чи кошти з великих проектів. Для нас це буде потужний стимул.
Також на Форум завітали представники профільного Міністерства регіонального будівництва та науковці.Завідувач лабораторії енергоефективних технологій Запорізької державної інженерної академії, доцент Сергій Ільїн докладно розповів присутнім про особливості імплементації Закону України «Про енергетичну ефективність будівель».
- Я вважаю, що цей Закон прийнято якраз за часі, він потрібен нам. Головне – це енергетична сертифікація будівель. Згідно Закону, першочергово ця сертифікація потрібна тим, хто розраховує на державну підтримку, кошти так званих у минулому «теплих кредитів». Раніше енергетичну сертифікацію могли проводити будь-які аудитори, навіть не профільні підприємства. Відтепер для енергоаудитів (тих, хто їх проводитиме) потрібна спеціальна сертифікація від держави, - зазначив Сергій Віталійович.
 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: