Херсон °C

Херсон на три дні став столицею української реабілітології

Новости » Общество
0

Херсон на три дні став столицею української реабілітологіїСьогодні, 19 жовтня, у «Обласній лікарні відновного лікування» Херсонської обласної ради стартував триденний тренінг «Науково-практичні основи функціонального методу NEURAC з використання підвісної системи Redcord».

На Херсонщині вперше проводиться захід подібного плану, адже зазвичай тренінги такого напряму відбуваються у містах-мільйонниках. Відомі українські сертифіковані фахівці-реабілітологи Олена Алешко та Данило Сафронов навчатимуть 12-х спеціалістів зі всієї України, серед яких двоє представників "Обласної лікарні відновного лікування”. На три дні Херсон дійсно став столицею української реабілітології.

Завдяки тренінгам спеціалісти зможуть опанувати нову для нашої країни технологію кінезіотерапії, направлену на лікування захворювань опорно-рухового апарату. Для цього використовується спеціалізована підвісна система Redcord, яка дає швидкий та довготривалий результат при різноманітних проблемах, а також може практикуватися для занять фітнесом та виконання багатьох спортивних вправ. Redcord була розроблена більше 25 років тому в Норвегії та наразі активно використовується провідними реабілітологами та фізіотерапевтами зі всього світу.

За словами головного лікаря "Обласної лікарні відновного лікування” Вікторії Вагнер, необхідність впровадження нових для нашої держави методик пов’язана зі збільшенням учасників бойових дій. Реабілітація – досить молодий напрям. Але на сьогодні в Україні не функціонує бюджетна реабілітація – вона сконцентрована у приватних закладах.

«Під егідою Херсонської обласної ради та Херсонської обласної державної адміністрації, разом із співфінансуванням з Державного фонду реконструкції і розвитку, у 2017 році було придбано обладнання, у тому числі й Redcord. Це – новий вид реабілітації, який базується на потенціалі організму. Реабілітолог діагностує проблеми, а після цього – вирішує. Це один із методів без використання препаратів та поглиблених процедур»,– відзначила Вікторія Вагнер.

Головний лікар «Обласної лікарні відновного лікування» акцентувала увагу на тому, що заклад планомірно працює над впровадження напряму реабілітації, для чого проводяться відповідні ремонтні роботи в кабінетах, купується новітнє обладнання, навчаються медичні фахівці.

Нагадаємо, "Обласна лікарня відновного лікування” була створена Херсонською обласною радою у 2016 році. Заклад утворився в результаті реорганізації "Відділкової лікарні станції Херсон державного підприємства "Одеська залізниця”, яку в народі називали "залізничною лікарнею”. Створення "Обласної лікарні відновного лікування” – вимога часу: заклад дає можливість впровадити високоспеціалізовану медичну реабілітацію для учасників бойових дій АТО, членам їх сімей, хворим після інсультів, травм опорно-рухового апарату, а також багатьом іншим мешканцям Херсонської області та Південного регіону.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: