Херсон °C

На Бериславщині навчалися рахувати податки

Новости » Общество
0
На Бериславщині навчалися рахувати податки Минулого тижня, в рамках інформаційно-просвітницької акції «Податковий день району», у місті Берислав відбувся кущовий семінар для платників податків. У заході приймали участь начальник Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим, голова Бериславської районної державної адміністрації Олександр Гомон та провідні фахівці фіскальної служби області. Про це інформує прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.
Поновити знання податкового законодавства та отримати практичні навички побажали майже 40 фізичних осіб-підприємців, представників аграрного бізнесу, бюджетних та комунальних установ Бериславського району.
Основною темою заходу стала легалізація найманої праці. Відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам законодавства. Тож фахівці фіскального відомства роз’яснили переваги офіційного працевлаштування, повідомили про відповідальність за використання нелегальної праці та заходи, які проводяться на Херсонщині аби подолати це ганебне явище.
Окремо розглядалось питання щодо виконання робіт на умовах договору аутстафінгу. Актуальності питанню додало викриття співробітниками податкової міліції Херсонщини схеми незаконного оформлення працівників на підприємствах та ухилення від сплати єдиного соціального внеску й інших обов'язкових платежів. У 2014-2017 роках ділки ухилились від сплати податків і зборів на суму понад 5 млн. гривень. За цим фактом відкрите кримінальне провадження, яке наразі має десятки томів, і розслідування ще триває. Тож доповідачі закликали підприємців не лише уникати «тіньової зайнятості», а й повідомляти про відомі їм факти порушень.
Окрім цього, спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі проінформували присутніх про новозміни у податковому та бюджетному законодавстві. Детально зупинилися на особливостях сплати місцевих податків і зборів, єдиного соціального внеску та єдиного податку. Також, нагадали про можливості електронних сервісів від ДФС та Електронного кабінету.
Семінар відбувся у формі конструктивного діалогу. На завершення зустрічі представники бізнесу отримали практичні поради та відповіді на проблемні питання.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: