Херсон °C

Студенти аграрного університету створюють «маленьку Голландію» у Херсоні

Новости » Общество
0

Студенти аграрного університету створюють «маленьку Голландію» у ХерсоніУ Херсонському державному аграрному університеті до 17 листопада триває збір цибулин тюльпанів, а також крокусів і нарцисів. Долучитися запрошують усіх, хто хоче підтримати створення колекції тюльпанів у дендропарку навчального закладу.

Друга половина осені — сприятливий час для того, щоб висаджувати цибулеві рослини, зокрема тюльпани й інші весняні квіти. Тому зараз у ХДАУ готуються до створення «тюльпанової плантації»: під цибулеві відводять ділянки у дендропарку. Він є популярним місцем відпочинку не лише серед студентів і викладачів, а й інших городян, сюди часто приходять з дітьми.

«Частину цибулин ми придбаємо самі. Втім долучитися до акції «Подаруй квітку дендропарку Херсонського державного аграрного університету» запрошуємо також усіх, хто бажає: студентів, викладачів, школярів і їхніх вчителів, а також іншиххерсонців, — говорить декан агрономічного факультету ХДАУ Іван Мринський. — Дендропарк займає близько 8 гектарів,тож навіть якщо ми назбираємо три мішки цибулин, зайвим цей посадковий матеріал не буде».

Тих, хто вирішить зробити свій внесок у створення в Херсоні «маленької Голландії», просять по можливості вказувати колір майбутніх тюльпанів, щоб сформувати клумби. Проте якщо колір невідомий — не страшно: такі цибулини висадять разом на одній ділянці, яка буде радувати своїм розмаїттям.

На початку цього року в дендропарку уже висаджувати квіти із заздалегідь пророщених цибулин — тюльпани зацвіли навесні. Що ж стосується цибулин, висаджених у ґрунт восени, то вони мають усі шанси добре перезимувати. «Ризик завжди є, — відзначає Іван Миколайович. — Проте на Херсонщині рідко бувають надто суворі зими, які загрожують рослинам вимерзанням. На моїй пам'яті подібне було лише раз: років десять тому у дендропарку вимерзли нарциси. Але ми постійно поновлюємо колекцію».

 

Ті, хто хоче долучитися до збору посадкового матеріалу, можуть звертатися за телефонами: (050) 290-61-34 Ірина Григорівна, провідний агроном дендропарку; (050) 956-07-40 (Андрій); (099) 402-97-22 (Владислав).

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: