Херсон °C

Дендропарк ХДАУ поповнився новими деревами

Новости » Общество
0

Дендропарк ХДАУ поповнився новими деревамиЗа ініціативи громадської організації «Час єднання» та за підтримки голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва 31 жовтня у Херсонському державному аграрному університеті відбулася акція «Посади дерево - відроди дендпопарк», до якої приєдналися студенти й небайдужі жителі міста. Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Дендпопарк аграрного університету - пам'ятка садово-паркового мистецтва. Створений на початку 50-х років ХХ ст. кафедрою лісової меліорації на чолі з Адріановим Сергієм Миколайовичем, він слугував полігоном для дослідження деревних культур, які можуть рости без зрошення. З часом асортимент рослин у дендропарку змінювався, і вже у 80-х роках тут було висаджено нові дерева, а саме каштани, акації. Незмінними до сьогодні залишилися лише ділянки дубів і сосен.
Нині фахівці університету проводять активну роботу із заміни насаджених раніше культур. Зокрема, і з допомогою небайдужих херсонців, які розуміють, що треба піклуватися про оточуюче середовище і регулярно висаджувати нові рослини. До того ж, парком аграрного університету у вільний час прогулюється багато міських жителів, тому його треба підтримувати та розвивати.
У рамках акції у дендропарку було висаджено декілька десятків саджанців декоративної павловнії та грецького горіха американської селекції сорту Чандлер, що останнім часом набирає популярності в Україні.

Вибір рослин виявився дуже актуальним, адже ці види активно вивчають в університеті.
«Павловнія - екзот для нашого дендропарку. Це культура, яка швидко росте і починає зацвітати. Поступово вона набирає популярності в Україні, як стійка енергетична рослина. У зв'язку з цим, студенти і викладачі університету вивчають павловнію у рамках дослідницьких робіт», - розповіла доцент кафедри лісового та садово-паркового господарства ХДАУ Тетяна Бойко та подякувала небайдужим громадянам за внесок у розвиток дендропарку аграрного університету.
Така акція є першою для університету, але не єдиною. Сподіваємося, що незабаром в асортименті дендропарку з'явиться ще більше нових видів рослин.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: