Херсон °C

У селі Інженерне проведено ямковий ремонт під’їзної дороги

Новости » Общество
0
У селі Інженерне Наддніпрянської селищної ради Дніпровського району м.Херсона проведено ямковий ремонт під’їзної дороги з асфальтовим покриттям. Загальна вартість поточного ремонту становить 200 тис. грн, з яких 100 тис. грн профінансувала Херсонська обласна рада у рамках першого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.
Через брак коштів ремонт дороги в селищі не проводився з 1982 року. А поточне ремонтування шляхом засипання ям сухою сумішшю давав лише короткотривалий результат, тоді як проблема залишалася.
У зв’язку з аварійним станом покриття дороги, Інженерне не було включено до маршрутів громадського транспорту. Зважаючи на те, що в селищі відсутні навчальні та медичні заклади, понад 1700 осіб стали просто-напросто відірваними від цивілізації. Щодня понад 200 школярів, які навчаються у школах Херсона, майже 400 пенсіонерів, що обслуговуються в закладах охорони здоров’я міста, люди, які працюють поза межами населеного пункту, вимушені проходити пішки 5 км розбитої дороги, аби дістатись до автомагістралі міжміського значення. Аварійний стан дороги був перешкодою і для своєчасного прибуття бригад швидкої допомоги, пожежної та поліції.
Проект, спрямований на вирішення проблеми із дорожнім покриттям, реалізований за фінансової підтримки Херсонської обласної ради (50% вартості), коштів селищного бюджету (45% вартості) та ФОП Котлюба С.Ю. (5% вартості), який здійснює підприємницьку діяльність на території селища. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної ради.
«Проект надав можливість маршрутному транспорту заїжджати до Інженерного. Тепер щоранку до селища заходять два автобуси маршруту №25, завдяки яким школярі та студенти мають можливість добиратися на навчання до Херсона. У перспективі плануємо провести переговори з комунальним підприємством «Херсонкомунтранссервіс» для того, щоб автобуси заходили не лише за дітьми,а й за усіма мешканцями села, аби люди не наражали себе на небезпеку на Бериславському шосе. Задоволені й ті мешканці Інженерного, які мають особисті автомобілі. Адже були скарги на зламані машини. Дорога була жахливою. Показовий той факт, що тепер я бачу на вулиці дітей на скейтах та роликових ковзанах, які радіють такій дорозі. Такого давно не було», – ділиться першими враженнями щодо впровадженого проекту голова Наддніпрянської селищної ради Олег Кіцун.
Також він відзначив, що згідно тристороннього фінансування спочатку планувалось здійснити роботи на суму 200 тис. грн. Але завдяки вільним залишкам у селищному бюджеті та фінансовій допомозі від міста реалізація проекту обійшлася в 588,7 тис. грн. У тендері, що проходив на «ProZorro», переміг «Херсонський облавтодор», який виконав роботи протягом двох тижнів. Проект здано в експлуатацію 1 листопада.

У селі Інженерне проведено ямковий ремонт під’їзної дороги

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: