Херсон °C

Делегація від Херсонщини взяла участь у засіданні Ради регіонального розвитку

Новости » Общество
0
У засіданні Ради регіонального розвитку взяла участь делегація від Херсонської області, до складу якої увійшли голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, його заступники, голова обласної ради Владислав Мангер, голови районних державних адміністрацій, міст обласного значення та очільники об’єднаних територіальних громад Херсонщини. Про це йдеться на сайті Херсонської ОДА.
В ході засідання обговорили питання процесу децентралізації в областях і Президент України Петро Порошенко наголосив, що децентралізація має стати незворотною:
«Децентралізація, як і інші важливі реформи, про які тут сьогодні будемо детально говорити, має стати точно незворотною. Не можна будь-кому дати навіть маленький шанс на реванш. Чотири роки поступового впровадження довели її економічну та політичну ефективність для громад та громадян, - наголосив Глава держави. – Децентралізація – це не лише перерозподіл грошей на місця, на задоволення самих невідкладних потреб громад, але і прийняття політичних та владних рішень, а також чіткий розподіл відповідальності між центральною і місцевою владою. І суспільство повинно точно знати за що з кого питати, бо в багатьох громадах ми вже бачимо ознаки змін».
Під час засідання Ради регіонального розвитку до слова запрошували не тільки голів обласних державних адміністрацій, а й очільників міст та об’єднаних територіальних громад, яких на сьогодні в Україні налічується вже 865. Представники місцевого самоврядування ділилися досвідом, розповідали про переваги децентралізації на прикладі власних громад і результати плідної роботи. Президент Петро Порошенко доручив представникам  регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки.
«Ставлю регіональній владі завдання розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити їх із суспільством і громадами і прийняти їх на рівні громад. Кожна територія повинна визначити свої переваги і пріоритети, на основі яких на ваших дорожніх картах і з’являться першочергові об’єкти, що стануть маркерами розвитку», - наголосив Петро Порошенко.
Глава держави додав, що кожен член громади повинен мати можливість володіти інформацією про те, що буде зроблено у 2019, 2020 та 2021 році і куди підуть зароблені кошти громади.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: