Херсон °C

В ОТГ Асканія-Нова придбали нове обладнання для стоматкабінету

Новости » Общество
0
В амбулаторії смт Асканія-Нова з’явилася нова стоматологічна установка. Починаючи з жовтня цього року, жителі населеного пункту та прилеглих сіл більше не відвідують районний чи обласний центр з метою отримання стоматологічних послуг. Тепер вони знову лікуються на місці. Про це повідомляє прес-служба Херсонської обласної ради.
Стоматологічний кабінет в амбулаторії смт Асканія-Нова існує вже понад 20 років, такий же вік і у самого медичного устаткування. Інвентар та пристрої, які використовувались в кабінеті, вже втратили не тільки свій естетичний вигляд, але й не відповідали сучасним вимогам. У зв’язку з цим, лікар не міг надавати населенню якісні послуги. Тому пацієнти все рідше стали відвідувати стоматологію: як для лікування, так і в профілактичних цілях.
Ситуація в амбулаторії змінилась, коли проект Асканії-Нової селищної об’єднаної територіальної громади став одним із переможців першого обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.
Проект «Обладнання для стоматологічного кабінету в амбулаторії смт Асканія-Нова», загальною вартістю близько 170 тис. грн, впроваджено в життя. Його фінансування проходило у тристоронньому порядку: з обласного та місцевого бюджетів виділено по 80,42 тис. грн, ще 8,46 тис. грн надійшло від громадської організації «Сила Громади Асканія-Нова».
У рамках проекту придбано стоматологічну установку Diplomat Consul DA 170 модель 2013 року (з кріслом), фотополімерну лампу, шафу сухо-теплову ШСТ ГП 40-400, настінне дзеркало та стіл медичний «Панок».
Сьогодні сучасний стоматологічний кабінет надає послуги як жителям громади, так і туристам (щороку майже 100 тисяч осіб відвідують Біосферний заповідник Асканія-Нова). За словами лікаря Галини Стопкевич, лише протягом поточного місяця послугами стоматологічного кабінету скористалися понад 300 осіб.
Отже, проекти першого обласного конкурсу, запровадженого Херсонською обласною радою у 2017 році, втілюються в життя. І це є свідченням не лише продуктивної діяльності Херсонської обласної ради, а й командної роботи органів місцевого самоврядування.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: