Херсон °C

Рятувальники просять місцеві ради обслуговувати існуючі протипожежні вододжерела

Новости » Общество
0
Одне з найважливіших на сьогодні питань у забезпеченні надійного протипожежного захисту району – гострий дефіцит водопостачання у населених пунктах. А як наслідок - відсутність місць заправки водою пожежних автомобілів.
Про це інформуютьрятувальники Каховщини:
«З цим питанням часто стикаємось під час гасіння пожеж. За несправності або відсутності вододжерел, доводиться шукати інші місця для поповнення запасу води, що призводить до втрати дорогоцінного часу, а це може призвести до великих матеріальних збитків.
В деяких населених пунктах району було організовано роботу щодо ремонту систем водопостачання. Прикладом таких робіт є відновлювальні роботи у селі Чорноморівка Роздольнянської об’єднаної територіальної громади та селі Дудчино Тавричанської об’єднаної територіальної громади. Під час таких робіт треба не забувати про безпеку громад і обладнати на водомережі місця для заправки пожежних автомобілів водою.
Звертаємось до відповідальних осіб сільських рад та об’єднаних територіальних громад: під час проектування нових і ремонту існуючих систем водопостачання, враховувати питання забезпечення джерелами зовнішнього протипожежного водопостачання населених пунктів для можливості заправки водою пожежних автомобілів. А також просимо утримувати у працездатному стані існуючі протипожежні вододжерела та вчасно їх обслуговувати (пожежні гідранти, водонапірні вежі, пожежні водойми) і в населених пунктах де є природні або штучні водойми (річки, ставки, канали) обладнати під’їздні пірси з твердим покриттям для заправки пожежних автомобілів водою
».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: