Херсон °C

Херсонці до Миколаєнко: «Ми винайняли мера на цю посаду, нехай наші вимоги виконує негайно!»

Новости » Общество
0
Сьогодні у Херсонській міській раді у великій залі засідань вирували серйозні пристрасті. Розгнівані та розлючені городяни вимагали від міського голови Володимира Миколаєнка вирішити проблему з транспортними перевезеннями пасажирів.
Нагадаємо, ситуація в Херсоні з маршрутками стала неконтрольованою після підвищення вартості проїзду до 6 грн. Рішення суду, яке «затверджувало» повернутися до старого тарифу в 4 грн тільки розгнівало представників приватних фірм-перевізників, і ті віддали «наказ» водіям брати з пасажирів по 8 грн.
Вихідні містом рухалися лише тролейбуси і поодинокі маршрутки, які продовжували возити бажаючих по 8 грн. У соцмережах створювали спільноти, в яких можна домовитися з водіями легкових авто, стосовно підвезення.
І ось у понеділок зранку протестувальники прийшли вимагати відповіді від мера Миколаєнко.

 

Херсонці до Миколаєнко: «Ми винайняли мера на цю посаду, нехай наші вимоги виконує негайно!»

 

Херсонці до Миколаєнко: «Ми винайняли мера на цю посаду, нехай наші вимоги виконує негайно!»

 

Висновки засідання та обговорення, яке продовжувалось понад 4 години у великій залі міської ради наступні:
- начальниця управління транспорту та зв’язку Херсонської міської ради Марина Віркун написала заяву на звільнення «за згодою сторін» під тиском протестувальників;
- Мер Миколаєнко пообіцяв звільнити і керівника КП «Херсонкомунтранссервіс» Павла Макейчика, а його обов’язки покласти на заступника КП;
- після галасливих суперечок, які мало не переросли в бійку в залі, Павла Макейчика забрала швидка, чоловікові стало погано;
- міський голова надав доручення негайно розірвати договірні відносини з підприємствами-перевізниками ФОП Присяжним А.В., ПФ «МИС», ПП «Корнет-Стиль» (до цього у підготовленому рішенні було написано аж з 4 грудня розірвати договори, і до речі, у офіційній інформації міської ради НЕ вказаний перевізник "Ремпобуттехінка-Херсон");
- під тиском херсонців Миколаєнко написав заяву в прокуратуру, щодо дій перевізників, які самовільно встановили тариф у 8 грн.

Найделікатнішою заявою, яка прозвучала від херсонців у великій залі засідань було: «Ми винайняли мера на цю посаду - так хай виконує свої обов’язки! І хай наші вимоги виконує негайно!».
Міського голову перекрикували одночасно і пасажири, і водії маршруток, і представники фірм-перевізників, які теж прийшли на засідання. Херсонці наперебій розповідали про зустріч мера та перевізників, на якій мер особисто давав дозвіл брати з пасажирів по 8 грн, про те, як мешканця міста побили прямо в управлінні транспорту за те, що він просто запитав про встановлений тариф, про те, якими мають бути перевезення в місті…
Володимир Миколаєнко, після підпису всіх документів, під час одного з інтерв’ю журналістам, повідомив, що вважає недоцільним повертатися до тарифу в 4 грн, і подібні протесту вальні акції херсонцям нічого не дадуть.
Треба відзначити, що на позицію мера пристав і його перший заступник Ігор Козаков. Під час обговорення, він повідомив одному з журналістів, що херсонці мають виконувати рішення виконкому (щодо тарифу в 6 грн):
- Я особисто за рішення виконкому, яке потрібно виконувати!!! Мене влаштовує тариф у 6 гривень, таким він і повинен бути.
Одним словом, сьогоднішня акція у міськвиконкомі виглядала, як у віршах Павла Тичини:
«На майдані коло церкви революція іде.
— Хай чабан! — усі гукнули,— за отамана буде!».
Чи буде зиск зі звільнення чиновників? Чи, можливо, вони повернуться на посаду вже через тиждень? Чи буде користь з розірвання договорів – адже чекати на новий конкурс треба не один місяць. І чи прийде той самий перевізник, який погодиться возити городян за тарифом в 4,5,6 грн? Адже вже завтра зранку маршруток у місті не буде взагалі – бо фірми не мають права виходити самовільно на маршрут після розірвання договору…І чи нарешті знайдеться воля в міського голови чи депутатського корпусу вирішити проблему, яка стоїть Дамокловим мечем над головами херсонців вже не перший рік?

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: