Херсон °C

Андрій Гордєєв: «Зухвала агресія Російської Федерації в Азовському морі - це новий виклик»

Новости » Общество
0
26 листопада ввечері голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв через ЗМІ звернувся до жителів Херсонської області з проханням не панікувати:
«Оскільки від того, як ми зараз з вами згуртуємося навколо нового виклику - зухвалої агресії Російської Федерації в Азовському морі - залежить подальше майбутнє України. Ми тримаємо на постійному контролі інформацію, яка надходить до нас з Генерального штабу ЗС України. Щойно завершилася Рада оборони Херсонської області за участю всіх представників правоохоронних органів і силових структур. Було прийнято такі рішення:
1) у випадку введення воєнного стану Верховною Радою України вжити заходів згідно з типовим планом оборони, який розроблений та затверджений у межах Херсонської області;
2) всім керівникам і представникам правоохоронних органів, силових структур, органів місцевого самоврядування, департаментам мобілізаційної підготовки та охорони здоров’я і т.д. актуалізувати плани заходів з урахуванням актів агресії, які є в Азовському морі і можливих подальших сценаріїв загрози;
3) згідно із заявою Президента України Петра Порошенка, воєнний стан у країні вводиться на 30 діб з 9-ї ранку 28 листопада, який не обмежить права громадян, а торкнеться лише військових. Це робиться для того, щоб уникнути  будь-яких спекуляцій на темі виборів;
4) через ЗМІ ми хочемо сказати найголовніше нашим громадянам: не панікуйте та не розповсюджуйте істеричні настрої! На сьогоднішній день план мобілізаційної підготовки та введення воєнного стану в Україні стосується передусім військових підрозділів та правоохоронних структур. Саме для того, щоб актуалізувати свої дії і посилити заходи охорони безпеки, мобілізаційні плани, поповнити комплект військових».
За повідомленнямпрес-служби Херсонської ОДА, підсумовуючи, Андрій Гордєєв зазначив, що на території Херсонщини достатня кількість військових, аби уникнути можливої агресії з боку РФ: «Постійно ведеться моніторинг. Ми у будь-якому разі будемо бачити все на упередження. Відкрита ескалація конфлікту, як мінімум, свідчить про те, що Росія намагається взяти Азовське море під повний контроль. Україна розглядає напад російських військових на кораблі Військово-Морських сил України в районі Керченської протоки, як акт агресії. Тому ми маємо бути готові до найгірших сценаріїв і дати відсіч ворогові у будь-який час!»
«Питання щодо часткової або повної мобілізації як на території Херсонської області, так і по всій Україні поки що не стоїть. Збройні Сили України мають достатньо сил та засобів, аби стримати агресію Російської Федерації», - зазначив військовий комісар Херсонського обласного військового комісаріату Ігор Буднік.
Засідання Ради оборони Херсонської області заплановано на сьогодні, 27 листопада. Тоді й з’являться додаткові новини, щодо воєнного стану саме на території Херсонщини.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: