Херсон °C

Медичні заклади області працюють у звичному режимі, - Віктор Короленко

Новости » Общество
0
Сьогодні, 29 листопада, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Короленко під час брифінгу розповів про готовність медичних закладів Херсонщини в умовах воєнного стану.
За його словами, заклади охорони здоров’я наразі здійснюють ряд медичних та організаційних заходів, які зазвичай проводяться в умовах надзвичайного стану та медичної мобілізації. Про це йдеться на сайті Херсонської ОДА.
Віктор Короленко зазначив, що Департаментом охорони здоров’я ОДА підготовлений і виданий наказ щодо діяльності закладів охорони здоров’я та їх можливості працювати в умовах сухопутної інтервенції для надання допомоги постраждалим із політравмами, вогнепальними пораненнями, опіками, контузіями тощо під час ведення бойових дій.
«Наразі медичні заклади області працюють у звичайному режимі так, як вони працювали до прийняття закону про воєнний стан на окремих територіях України. При цьому здійснюється перевірка медикаментозної бази, необхідної для прийому постраждалих в умовах ведення бойових дій, визначається наявна кількість ліжкомісць, скасовано й відкликано з відпусток усіх керівників медико-санітарних закладів без усіляких обмежень конституційних прав і свобод з перенесенням терміну відпочинку до завершення воєнного стану», - поінформував Віктор Короленко.
Окрім того, він звернув увагу, що тимчасово заборонено в’їзд на територію медичних закладів транспорту, який не є службовим, а для переміщення лежачих хворих є автомобілі екстреної медичної допомоги. Віктор Короленко додав, що це нормальна практика в інших областях і країнах й у мирний період часу.
Також посилено охорону медичних закладів області Державною службою охорони, адже вони є одними із закладів, які забезпечують життєдіяльність населення регіону.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: