Херсон °C

Гордєєв: «Якщо інвестори будуть бачити перспективи, то вони будуть вкладати кошти та розбудовувати регіон»

Новости » Общество
0

Гордєєв: «Якщо інвестори будуть бачити перспективи, то вони будуть вкладати кошти та розбудовувати регіон»30 листопада у Херсонському державному університеті голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв відкрив перше засідання Ради регіонального розвитку Херсонської області. Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

У заході взяли участь Перший заступник Голови Верхової Ради України Ірина Геращенко, головний консультант Головного департаменту регіональної політики Адміністрації Президента України Валентина Попович, представники виконавчої влади та органів самоврядування, народні депутати України Олександр Співаковський та Сергій Хлань, представники бізнесу та інвестори, керівники профільних структурних підрозділів, голови новостворених громад області, представники інститутів громадянського суспільства та інші.

«Нещодавно Президент України Петро Порошенко на Раді регіонального розвитку загальнодержавного значення, що відбулася у Києві, поставив перед усіма нами одну задачу: розробити план наших майбутніх дій на 2019-2021 роки та презентувати бачення розвитку регіону з усіма викликами, які сьогодні є, а у нас їх багато», - зазначив на початку засідання Андрій Гордєєв.

Також він визначив мету сьогоднішнього засідання: «Ми ставимо перед собою завдання на грудень-січень відпрацювати з усіма плани перспективи розвитку Херсонщини на 3 роки і у лютому затвердити їх. Коли вся область, а це і бізнес, і громадяни, які планують своє майбутнє у Херсонській області та особливо молодь, розуміє напрямок руху розвитку області, то ми можемо бути впевні, що у нас все вийде. Якщо молодь буде знати, що у нас є робочі місця, то вона не буде шукати кращої долі закордоном. Так само і бізнес. Якщо інвестори будуть бачити перспективи, то вони будуть вкладати кошти та розбудовувати регіон».

Також під час виступу на Раді регіонального розвитку голова Херсонської облдержадміністрації торкнувся питання процесу утворення об’єднаних територіальних громад: «Впровадження реформи децентралізації довело її економічну та політичну ефективність, і тому вона вже точно має стати незворотною. На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко на сьомому засіданні Ради регіонального розвитку. Нині на території Херсонської області вже утворено 30 об’єднаних територіальних громад, до складу яких увійшло 103 сільських, селищних та міських територіальних громад (в тому числі місто обласного значення Нова Каховка). Таким чином вже 63,5% мешканців проживають у спроможних територіальних громадах області. Пріоритетним завданням є завершення процесу об’єднання територій до кінця 2019 року, до початку місцевих виборів».

«Ми самі пишемо свою історію, тож пишімо її впевненою рукою» - резюмував свій виступ голова Херсонської облдержадміністрації.

Довідково: Рада регіонального розвитку – консультативно-дорадчий орган при Президентові України, створений з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації управління регіональним розвитком, вирішення проблемних питань життєзабезпечення регіонів.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: