Херсон °C

Облрада ініціює розробку регіональної програми боротьби з онкологічними захворюваннями

Новости » Общество
0
Облрада ініціює розробку регіональної програми боротьби з онкологічними захворюваннямиДепутати Херсонської обласної ради підтримали звернення до обласної державної адміністрації щодо розробки регіональної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2019-2021 роки.
Розробити комплекс заходів, спрямованих на вирішення проблеми онкозахворювань, запропонувала заступник голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.
Херсонщина вже другий рік поспіль перебуває в трійці лідерів за рівнем онкологічної захворюваності. Щорічно у нашій області реєструється понад 4300 нових випадків. Показники виявленої на ранніх стадіях хвороби наразі нижче, ніж в цілому по Україні, проте кожний п’ятий – із запущеною стадією раку. До обласної ради регулярно надходять звернення від мешканців регіону щодо надання термінової одноразової матеріальної допомоги. І майже всі звернення – від людей, яким необхідні кошти на лікування від раку.
На державному рівні програма з онкології є однією з найбільш недофінансованих, а тому не може охопити всіх людей, які потребують допомоги. Тому в декількох областях (Чернівецькій, Чернігівській та інших) були створені регіональні програми, які мають вирішити питання діагностики та лікування онкологічних захворювань.
Зазначимо, розробка даної програми – один із етапів реалізації ініціатив Херсонської обласної ради та її голови Владислава Мангера щодо боротьби з онкологічними захворюваннями. Важливим є також функціонування в майбутньому Південного регіонального онкологічного центру. Нагадаємо, ідею щодо створення такої установи в нашому регіоні ще в 2017 році висловив голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер. І таку ініціативу підтримав увесь депутатський корпус та однодумці. Центр буде створений на базі обласного онкологічного диспансеру та повинен надавати послуги діагностики та лікування ракових захворювань не тільки жителям Херсонщини, а й людям з інших регіонів України. Створенню Південного регіонального онкологічного центру передує величезний масив роботи, у тому числі й закупівля необхідного обладнання. Важливо також мати фахівців, які вміють працювати з цим обладнанням, а також відповідний обслуговуючий персонал. Усі ці та інші питання наразі активно опрацьовуються.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: