Херсон °C

Херсонці заспівають колядки разом з поляками та німцями

Новости » Общество
0
Херсонці заспівають колядки разом з поляками та німцями «Нова радість стала» — одна з найвідоміших українських колядок, що поєднала в собі найкращі елементи релігійного і народного колядування. Саме її 3 роки тому обрали для всеукраїнської акції одночасного співу організатори Всеукраїнського фестивалю вертепів «Вертеп-фест», що проходить у Харкові напередодні Старого нового року.
У перший рік акції - у 2017 році, - в ній приймали участь 3 міста, в 2018 до них додалися ще 2, а в 2019 до участі вже долучилося 23 міста та 2 країни - Польща та Німеччина. Організатори запрошують всі фестивалі, що проходитимуть цими днями, творчі колективи і кожну небайдужу людину взяти участь у всеукраїнській акції.
Серед тих, хто приєднався до акції є і херсонський заклад: КЗ «Херсонський обласний Центр народної творчості» Херсонської обласної ради. Цьогоріч він вперше візьме участь у зазначеній події, коли відбудеться фестиваль «Щедрий вечір, добрий вечір», на площі Свободи, біля головної ялинки міста.
Цього року акція буде не тільки набагато масштабнішою, але й вийде за межі країни. До неї приєднується молодь з Німеччини і Польщі. В польському місті Прошовіце за згодою з місцевим Муніципалітетом співатимуть колядку на великому міському фестивалі.
Організатори закликають всі фестивалі, що проходять цими днями, творчі колективи і кожну небайдужу людину взяти участь у всеукраїнській акції та чекають ваші заявки до 10 січня за телефонами 097 630 7376, 066 823 9992 або на електронну пошту kharkiv_wu@ukr.net.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: