Херсон °C

Поліція радить, як уберегти свій транспортний засіб від угонщиків

Новости » Общество
0
У Генічеському районі 38-річний місцевий житель через свою недбалість ледве не лишився власного автомобіля. Він приїхав додому, поставив біля подвір’я автівку із ключами у замку запалювання та зайшов в будинок. В цей час неподалік проходив 16-річний хлопець, який вирішив покататися. Про це інформує відділ комунікації поліції Херсонської області.
Навичок керувати транспортом у нього не було, тож уїхати він зміг лише 100 метрів та зупинився. Побачивши це, власник автівки наздогнав підлітка та викликав поліцію. За словами неповнолітнього, він, граючи у відео-ігри, легко угоняв автівки, після чого вирішив спробувати це у реальному житті. За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 ККУ. Тож, на відміну від гри, в реальності підлітку загрожує відповідальність за свій вчинок.
Шановні власники транспортних засобів, щоб вберегти своє майно від угону, радимо дотримуватись наступних порад:
- виходячи з автомобіля, обов’язково перевірте ключі в замку запалювання;
- не залишайте транспорт без нагляду, навіть на короткий час;
- за можливості залишайте автомобіль на охоронюваних стоянках або в гаражах;
- при тривалому зберіганні транспорту в гаражі, обладнайте приміщення надійними воротами та замками;
- обладнайте автомобіль як електронними, так і механічними протиугонними пристроями (сигналізація, блокувач тощо);
- не залишайте ключі від замка запалювання на СТО або у малознайомих осіб, що займаються приватним ремонтом автомобілів;
- не залишайте в автомобілі цінні речі або документи, аби не привертати зайвої уваги у сторонніх осіб;
- у вечірній час паркуйте транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, банкоматів. Зазвичай у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти у разі вчинення угону.
Якщо ваш транспортний засіб все ж таки угнали, не гайте часу на самостійний розшук, звертайтеся до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: