Херсон °C

У Бериславському районі з'явиться НПП «Кам’янська Січ»

Новости » Общество
0
Про створення нового національного природного парку «Кам’янська Січ» повідомляэ у Фейсбук керівник Департаменту екології Херсонської ОДА Юрій Попутько, посилаючись на Міністра екології Остапа Семерака. 
"Уряд підтримав створення НПП «Кам’янська січ»! Хочу подякувати науковцям ХДУ та працівникам Департаменту екології за кропітку роботу над створенням даного об’єкту ПЗФ!", - повідомляє Юрій Попутько.
У профільному Міністерстві ще чекають на підписання Президентом України відповідного Указу.
"В Україні буде створено новий національний природній парк «Кам’янська Січ». Відповідний Указ Президента був підтриманий членами Уряду. НПП «Кам’янська Січ» розташований на Херсонщині, на території Бериславського району. До його складу буде включено 12261,14 гектара земель державної власності. Створення парку має важливе не лише природоохоронне, а й історичне значення. Саме тут в 1709-1711 роках розташовувалась одна з головних святинь українського козацтва - «Кам’янська Січ». Крім того, це унікальний для Правобережжя масив цілинних Понтичних типчаково-ковилових степів, з різноманіттям рослин і тварин, занесених до Червоної книги України, які давно визнані об’єктами Смарагдової мережі. Очікуємо на підписання Указу Президентом України", - пише Остап Семерак.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: