Херсон °C

Прокуратура звернулась до суду, у зв'язку з тендером, проведеним школою-інтернат ім. Шевченка

Новости » Общество
0
Прокуратура звернулась до суду, у зв'язку з тендером, проведеним школою-інтернат ім. ШевченкаГосподарським судом Херсонської області задоволено позов заступника прокурора Херсонської області в інтересах держави в особі Херсонської обласної ради до фізичної особи-підприємця та одного з комунальних закладів Херсонської обласної ради.
Визнано недійсними рішення тендерного комітету про визначення переможця та договір про закупівлю і додаткові угоди до нього.
Установлено, що згідно з рішенням тендерного комітету Херсонської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка Херсонської обласної ради, прийнятим у рамках проведення закупівлі м'яса, пропозицію ФОП визнано такою, що відповідає тендерній документації, у зв’язку із чим визнано переможцем та прийнято рішення про намір укласти договір про закупівлю.
Замовником з ФОП укладено договір про закупівлю, предметом якого є постачання протягом 2018 року м'яса у кількості 6000 кг загальною вартістю 477500 грн. Про це повідомляє прокуратура Херсонської області.
У результаті перевірки законності проведення процедури виявлено порушення вимог ст. ст. 28, 30 Закону України «Про публічні закупівлі», зокрема нераціональне використання коштів місцевого бюджету внаслідок порушення процедури закупівлі, а саме визначення переможцем особи, яка не підтвердила відповідність своєї тендерної пропозиції критерію наявності матеріально технічної бази та вимогам щодо технічних і якісних характеристик предмета закупівлі, що створює загрозу для організації харчування в закладі. У зв’язку із цим заступник прокурора Херсонської області звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі Херсонської обласної ради з метою захисту суспільних та економічних інтересів держави.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: