Херсон °C

Андрій Гордєєв прозвітував про інвестиції та інфраструктуру в Херсонській області

Новости » Общество
0

У звіті за підсумками 2018 року в ефірі телеканалу «ВТВ+» голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв розповів про розвиток капітальних інвестицій та стан інфраструктури в області.

«Ми порахували, що в 2017 - 2018 рр до бюджетів різних рівнів надійшло більше 65 млн грн податків і зборів від інвестиційних проектів, реалізованих протягом 2016-2018 років. Ці кошти пішли на дитячі садочки, школи, дороги тощо», - розповів очільник області.
У планах обласної влади на 2019 рік залучити близько півмільярда доларів США іноземних інвестицій у регіон. Це проекти альтернативної енергетики в Білозерському, Каланчацькому, Чаплинському районах. Крім того, потребує розвитку промисловість Херсонщини. Тому обласна влада спрямовує зусилля в переробну галузь, аграрний комплекс і логістику.

В ефірі Андрій Гордєєв розповів про відродженнярічкової логістики: «Ми ініціювали проект з будівництва Гирлового спеціалізованого річкового терміналу з відвантаження вантажів на річковий та морський транспорт. Він передбачає відновлення водної магістралі Е-40, яка має сполучити порти Херсона і Ґданська річками Вісла, Західний Буг, Прип’ять і Дніпро».

Крім водних шляхів, очільник Херсонщини прозвітував і про станавтомобільних сполучень. На ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах Херсонської області на 2018 рік була виділена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на загальну суму 319,78 млн грн, чого не було раніше. У 2018 році відремонтовано 51 автомобільну дорогу місцевого значення.
«Наш проблемний напрямок Берислав-Мар’янське та дві балки. Вже зроблено документацію і ми передали відповідні проекти на Укравтодор, Уряд. Також нас цікавить продовження ремонту доріг у курортних напрямках, об’їзна навколо Олешок, а також М-14 у Мелітопольському напрямку».
На 2019 рік обласною державною адміністрацією вже подано запит на фінансування в обсязі 467,8 млн грн, з них на будівництво, реконструкцію, доріг загального користування місцевого значення – 374,8 млн грн і на ремонт вулиць і доріг комунальної власності населених пунктів – 93,0 млн грн.
«Наша область туристична, аграрна, вона готова приймати будь-які фестивалі, але єдине що нам потрібно – дороги», - наголошує голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

Також під час інтерв’ю говорили про стан будівництвамостопереходупо просп. Адмірала Сенявіна - вул. Залаегерсег, до якого прикута пильна увага херсонців.
«Ділянка дороги від вул.Синявіна до кільця вже готова до заливання асфальту. На щастя, ми винесли всі мережі, і вже виконуються роботи по насипу на сам міст. На мосту ми вже вклали повністю всі балки, залили їх. Також залито монолітну плиту на мостоперехід, що розташований над залізничними шляхами. Паралельно готують штучні споруди для з’їзду зі шляхопровооду на Бериславське шосе», - розповів Андрій Гордєєв.
Роботи на мостовому переході здійснюються відповідно до графіка виконання робіт та проектної документації.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: