Херсон °C

Громадські організації особливих дітей отримали допомогу від обласної ради

Новости » Общество
0
Заступник голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова відвідала прем’єрну виставу театру «особливих акторів», учасниками якого стали представники трьох громадських об’єднань: ГО «Серце матері», ГО «Сонячні діти Херсонщини» та ініціативної групи «Зачаровані діти». Про це йдеться на сайті Херсонської обласної ради.
Проект театр в бібліотеці «Звичайна роль – особливий актор» стартував у листопаді 2018 року в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара за ініціативи її керівника – Надії Коротун та підтримки громадськості. Його головна мета – привернути увагу громади до проблем реалізації людей з особливими потребами, а також подолання стереотипів щодо місця сучасної бібліотеки у суспільстві.
Особливі діти – не чужинці у суспільстві. Так, це люди з особливими потребами, але вони мають такі ж права, як і всі. Вони – щирі і привітні. Вони відкрито радіють зовсім простим речам. Зокрема, вчора особливі діти безмежно раділи великій кількості глядачів на їхній першій виставі, в яку було вкладено стільки сил, старань і, найголовніше, свою чисту душу.
Вистава «Незвичайні пригоди казкової феї» складається з трьох фрагментів, об’єднаних загальною концепцією. Над кожним протягом двох місяців працювала окрема творча група під керівництвом режисера Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша Ірини Корольової.
11 наймолодших акторів з ГО «Сонячні діти Херсонщини» обрали собі уривок з відомого твору Миколи Носова «Пригоди Незнайка». 8 акторам-аутистам з ініціативної групи «Зачаровані діти» припав до душі твір Антуана де-Сент Екзюпері «Маленький принц». А 12 особливих виконавців, які представляють ГО «Серце матері», із задоволенням працювали над уривком з твору Керрола Льюїса «Аліса в країні чудес».
Вистава вдалась на славу. Емоції у кожного були різні, та одна на всіх – захват.
«Дякую усім акторам за свято, яке вони влаштували на цій імпровізованій сцені. Було видно, як вони хвилюються, як стараються, але, незважаючи на це, вони чудово влилися в свою роль. Дякую батькам, які наважилися на такий експеримент. Дякую режисеру та Гончарівці за чудову ініціативу та проведену роботу», – відзначила Оксана Рукавішнікова по завершенні прем’єри та вручила Подяку голови Херсонської обласної ради Ірині Корольовій, заступнику генерального директора з творчих питань Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша та режисеру театру «особливих акторів», за багаторічну працю, професіоналізм, вагомий особистий внесок у впровадження процесу інклюзії в бібліотечний простір.
Особливу подяку заступник голови облради висловила громадським організаціям за підтримку особливих дітей та їх батьків. Дякуючи діяльності ГО «Серце матері», ГО «Сонячні діти Херсонщини» та ГО «Зачаровані діти», сьогодні на Херсонщині активно впроваджується ідея інклюзії, а особливі діти включаються в активне суспільне життя. Зважаючи на це, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер делегував своєму заступнику Оксані Рукавішніковій повноваження вручити від його імені грошову допомогу вищезазначеним організаціям на їх подальший розвиток.

Громадські організації особливих дітей отримали допомогу від обласної ради

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: