Херсон °C

Якісна освіта не може бути за демпінговою ціною, – Олександр Співаковський

Новости » Общество
0

«Якісна освіта не може бути за демпінговою ціною», - на цьому закцентував увагу на засіданні Вченої ради Херсонського державного університету 28 січня народний депутат України Олександр Співаковський.

«Серед питань, які були винесені на порядок денний, – це як фінансовий звіт ХДУ за 2018 рік, так і фінансовий план ХДУ на 2019 рік, затвердження «Правил прийому на навчання до Херсонського державного університету в 2019 році», освіта за контрактом, яка мотивує отримати якісні знання. Присутні уважно слухали звіт головного бухгалтера ХДУ Ірини Попової та фінансовий план проректора з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максима Вінника. У засіданні взяли участь і члени Наглядової ради ХДУ – директор Фізико-технічної ліцею Микола Бабенко та депутат обласної ради Юрій Рожков. Під час обговорення кожен член колективу мав нагоду поставити запитання та отримати ґрунтовну відповідь.
Сьогоднішнє засідання Вченої ради вкотре довело, що вся діяльність Херсонського державного університету – відкрита та прозора.
У ході засідання звернув увагу присутніх на те, що у порівнянні з минулими роками, державне фінансування збільшується, й ті цифри, які були озвучені під час звіту, є підтвердженням. Обговорили і вступну кампанію 2019 року, треба працювати над наповненням спецфонду університету, вартість контрактного навчання не може бути меншою ніж відповідна вартість, яку дає на цю спеціальність держава. Ми повинні зупинити демпінг. Впевнений, що за рік ситуація зміниться. Ми не повинні навчати контрактників ні за рахунок держави, ні за рахунок платників податків, завершуючи продажем папірця. Університет надає рівні освітні послуги всім, хто обрав його. Тож коли потенційний абітурієнт буде стояти перед вибором вищого навчального закладу – тут не виникатиме питань – він обере саме Херсонський державний університет!
Зазначив, що у майбутньому вищі навчальні заклади перейдуть від бюджетної форми існування до неприбуткової. А це означає збільшення фінансової свободи, у тому числі й для факультетів.
Ще один не менш важливий момент, на якому зосередив увагу присутніх, – сплата податків до місцевого бюджету. Запропонував відправити фінансовий звіт ХДУ за 2018 рік місцевим депутатам. Аби вони розуміли, що необхідно підтримувати заклади освіти, інвестувати кошти в їх розвиток, адже університет складає податкову базу, спрямовуючи до міського бюджету близько 40 мільйонів гривень.
Також члени Вченої ради ознайомилися з фінансовим звітом та планом розвитку на 2019 рік спортивно-оздоровчого табору «Буревісник». На моє глибоке переконання, колектив повинен знати всю інформацію, що стосується всіх структурних підрозділів.
І, звичайно, не обійшлося без приємних моментів – вручив викладачам та співробітникам вишу заслужені грамоти й нагороди».

Детальніше у відео за посиланням

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: