Херсон °C

На кордоні затримано чоловіка з 12 кг ртуті

Новости » Общество
0

Сьогодні, 11 лютого, слідчим відділом УСБУ в області за процесуального керівництва прокуратури області під час досудового розслідування у кримінальному провадженні попереджено спробу мешканця Херсонської області вчинити контрабанду отруйної речовини. Про це інформує прес-служба Прокуратури у Херсонській області.

У ході проведення процесуальних дій вилучено 12 кг металевої ртуті, інші предмети та документи, які мають доказове значення.

Вказаному громадянину України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України (контрабанда, тобто переміщення товарів через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, вчинене у великих розмірах, а також незаконне переміщення історичних та культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, радіоактивних або вибухових речовин, зброї та боєприпасів (крім гладкоствольної мисливської зброї та бойових припасів до неї), а так само контрабанда стратегічно важливих сировинних товарів, щодо яких законодавством встановлено відповідні правила вивезення за межі України).

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди.

Відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: