Херсон °C

Андрій Гордєєв зустрівся з представниками компанії DEME Group

Новости » Общество
0
У Херсонській ОДА відбулась зустріч голови Андрія Гордєєва з регіональним менеджером бельгійської компанії DEME Group Жан П’єром Десманом та представником компанії в Україні Андрієм Веретєнніковим. Dredging, Environmental and Marine Engineering NV - це міжнародна група спеціалізованих компаній в області днопоглиблювальних робіт на капітальному і технічному обслуговуванні, меліорації земель, розвитку портової інфраструктури, морських послуг для нафтогазової промисловості, установки вітропарків. 
Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.
Сторони обговорили можливості залучення даної компанії у днопоглиблення акваторії Чорного моря та річки Дніпро. 
Андрій Гордєєв повідомив про те, що в лютому стартує робота конкурсної комісії при Мінінфраструктури України по відбору потенційних концесіонерів ДП «Херсонський морський торговельний порт». Це пілотний проект концесії порту, розроблений експертами Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації. Голова ОДА запропонував пану Жан П’єру розглянути можливість участі у конкурсі, адже ХМТП має значні перспективи розвитку та збільшення вдвічі потужностей перевалки вантажів після концесії. 
Також учасники зустрічі обговорили запланований проект будівництва гирлового спеціалізованого річкового терміналу в Білозерському районі, реалізація якого разом з проведенням днопоглиблення річки Дніпро до Білоруського кордону дозволить збільшити товарообіг між Україною та Республікою Білорусь до 15 млн тон на рік. 
Андрій Гордєєв підкреслив, що Херсонщина наразі переживає "бум" інвестування в галузь альтернативної енергетики. У найближчі 2 роки до будівництва заплановано 4 вітропарки загальною потужністю 1,5 ГВт. Тому автошляхи області будуть значно завантажені перевезеннями будівельних матеріалів та обладнання. У зв’язку з цим питання створення окремої або розбудова існуючої транспортно-логістичної річкової інфраструктури є на часі. 
Представники DЕМЕ зацікавились проектом концесії ХМТП, а також пообіцяли провести переговори зі своїми колегами-інвесторами щодо будівництва спеціалізованого терміналу ріка-море на території Херсонської області.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: