Херсон °C

Громади області можуть втратити 90 млн. грн. через нову оцінку земель

Новости » Общество
0
Райська сільрада розпочала процедуру приєднання до Новокаховської об’єднаної територіальної громади, яка може завершитися протягом поточного року. Про це інформує Децентралізаційний марафон.
- Із 4,7 млн. грн. до 1,1 млн. грн. упав бюджет Райської сільської ради на Херсонщині, - зазначає міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. - Падіння доходів бюджету сільради пов’язане з новою оцінкою земель за межами населених пунктів, введеною в дію 26 грудня 2018 року, тобто коли бюджети громад на 2019 рік уже були прийняті. В результаті такої переоцінки чорноземні грунти подорожчали, а піщані - такі, як на території Райської сільради, — суттєво подешевшали. Загалом через це громади лише Херсонської області втрачають у нинішньому році 90 мільйонів гривень.
За його словами, це питання розглядалося на останньому засіданні правління Асоціації міст України. Представники АМУ і керівництво області занепокоєні ситуацією і вже наголосили на необхідності розгляду на державному рівні питання відтермінування введення в дію нової нормативно-грошової оцінки землі сільгосппризначення за межами населених пунктів.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: