Херсон °C

Віддали шану полеглим воїнам-інтернаціоналістам

Новости » Общество
0
Віддали шану полеглим воїнам-інтернаціоналістам15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 30-у річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. У цей день згадують воїнів-інтернаціоналістів – бійців, які загинули в Афганістані та у військових конфліктах на території Кореї, Алжиру, Анголи, Єгипту, Йємену, В`єтнаму,  Сірії, Ефіопії, Бангладешу, Лівану, Чехословаччини, Угорщини та ін. Тих, кого загартувала війна, хто пройшов жах і пекло та вижив, хто стояв один за всіх – а всі за одного!
Як передає прес-служба ХОДА, у херсонському Парку Слави біля меморіального комплексу Воїнам-інтернаціоналістам відбувся урочистий мітинг. Віддати честь та згадати полеглих прийшли сотні мешканців Херсону, серед яких представники обласної та місцевої влад, воїни-інтернаціоналісти, члени їх сімей, ветерани АТО, волонтери, представники громадських організацій та духовенство.
«Шановні учасники бойових дій на території інших держав! Ви з честю та гордістю виконували свій військовий обов’язок та були вірні присязі тоді. І сьогодні ви також не залишаєтеся осторонь подій, що відбуваються у нашій країні. Воїни-інтернаціоналісти йдуть добровольцями на фронт та несуть нелегку службу у складі діючих підрозділів ЗСУ у зоні ООС. Саме такі люди дають впевненість нашим дітям у майбутньому та в тому, що Україна є і буде завжди. Ви – приклад для молодого покоління! Низький вам уклін», – звернувся до присутніх голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.
Рівно 30 років тому, у цей день, останній воїн-інтернаціоналіст, перетнувши афганський кордон, перейшов «Міст дружби» через річку Пяндж. Позаду залишилися 10 років страшної, жорстокої війни. Крізь пекельну афганську війну пройшли понад 160 тисяч солдатів та офіцерів з України!
Під час урочистого мітингу представники християнських церков міста провели літію на честь загиблих воїнів. Після цього хвилиною мовчання всі присутні згадали загиблих під час виконання свого військового обов’язку.
Захід завершився покладанням квітів до меморіалу Воїнам-інтернаціоналістам.

Віддали шану полеглим воїнам-інтернаціоналістам

 

Віддали шану полеглим воїнам-інтернаціоналістам

 

Віддали шану полеглим воїнам-інтернаціоналістам

 

Віддали шану полеглим воїнам-інтернаціоналістам

 

Віддали шану полеглим воїнам-інтернаціоналістам

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: