Херсон °C

Поліція розшукала 14-річну дівчину з Голопристанського району, яка обманом втекла в Херсон

Новости » Общество
0
Ціла детективна історія розгорнулася у Голопристанському районі навколо пошуків 14-річної дівчини, яка вчора приблизно о 13:30 втекла з уроків, сівши у автомобіль та поїхавши у невідомому напрямку. Зі слів педагогічного колективу, того дня в школу прийшла молода жінка, представилася практикуючим юристом і хотіла поговорити з учителем про проблему булінгу в її класі, де діти нібито цькують 14-річну однокласницю. Вчитель вперше почула про булінг від жінки та дівчини, учні класу також заперечували цей факт. Після розмови з вчителем юрист пішла, але на наступний урок не з’явилася і сама нібито жертва цькування. Діти бачили, як їх однокласниця сіла в автомобіль з жінкою-юристом і вони разом поїхали у невідомому напрямку. Вчитель одразу зателефонувала батькам учениці та в поліцію.    
За повідомленням відділу комунікації поліції Херсонської області, на пошуки зниклої школярки задіяли весь особовий склад ювенальної превенції, управління карного розшуку обласного главку поліції та Голопристанського відділення поліції. Поліцейські перевірили сторінку зниклої у соціальній мережі та встановили особу жінки, яка приїжджала в школу. Нею виявилася студентка, яка в Херсоні проходить практику у юриста. Студентка розповіла, що познайомилася зі школяркою через інтернет і та написала, що її ображають однокласники. Ця тема зацікавила студентку, адже вона писала наукову роботу щодо проблеми булінгу та захотіла допомогти дівчині, а також на практиці застосувати свої теоретичні знання по наданню допомоги жертвам цькування в школі. Разом з братом на його автомобілі студентка приїхала в Голопристанський район, де зустрілася зі школяркою та вчителем. Після з’ясування ситуації неповнолітня попросила студентку відвезти її в Херсон до бабусі, яка нібито чекає на неї. Повіривши дівчині, студентка дозволила школярці разом з ними поїхати в Херсон. Після того, як неповнолітня вийшла в Херсоні, практикуюча юрист нічого про неї не знала. На телефонні дзвінки школярка більше не відповідала. З’ясувалося, що в Херсоні у неї немає бабусі.
Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, поліцейські пошукові групи перевіряли розважальні заклади, де збирається молодь. Приблизно о 21:00 неповнолітня вийшла на зв’язок і її виявили неподалік від  розважального центру. З нею було все добре, жертвою злочину вона не стала.
Неповнолітня пояснила поліцейським, що захотіла розважитися в обласному центрі, тому розповіла студентці про неіснуючу бабусю в Херсоні і попросила до неї відвезти. Ювенальні поліцейські провели бесіди з учителем та однокласниками дівчини, факт булінгу не підтвердився.
Школярку відвезли додому, з нею провели профілактичну бесіду. Також поліцейські поговорили зі студенткою і пояснили їй, що вона не уповноважена вирішувати проблеми булінгу в школі, а була зобов’язана повідомити про це відповідні органи.
Шановні громадяни! Якщо вам відомі факти булінгу у навчальних закладах, велике прохання одразу реагувати на ситуацію та повідомити в поліцію, адже саме працівники поліції уповноважені провести у законному порядку повну та всебічну перевірку інформації щодо можливого цькування дитини.


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: