Херсон °C

Путілов пропонує переглянути питання оренди землі

Новости » Общество
0
У минулому році Херсонська міська рада в кілька разів підняла ставки на оренду землі для підприємств. Керівники вже отримали перші розрахунки платежів. В окремих випадках плата зросла в кілька разів. Своє ставлення до нововведення висловив Андрій Путілов:
- Сьогодні на бізнес і так йде колосальне навантаження з боку податкової системи. Україна втрачає робочі руки, багато фахівців їдуть на заробітки в Європу, керівникам підприємств нелегко. Різке ж підвищення оренди землі додасть проблем, дасть поштовх до закриття ряду підприємств, - говорить Андрій Путілов і додає: - Вважаю, що це вкрай невиважена позиція міської ради. Так, сьогодні місту потрібні гроші, ставки треба переглядати, не можна жити за ставками минулого століття, але треба розібратися з тими підприємствами, від яких бюджет взагалі ні копійки не отримує або є заборгованість. Вжити заходів необхідно. Йдеться про колосальні території і, відповідно, величезні суми, які багато років втрачав бюджет.
Путілов вважає, що підвищення орендної ставки вдарить по тих підприємствах, які справно платять податок.
-При прийнятті рішення був відсутній аналіз реалій і наслідків, - говорить Путілов. - Ще не пізно ще раз переглянути зонування і коефіцієнти, щоб максимально врахувати можливості і потенціал херсонських підприємств.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: