Херсон °C

Олександр Співаковський: «Для комфорту молоді ми створюємо сучасну інфраструктуру»

Новости » Общество
0
Про робочі поїздки до курортного Генічеського та віддаленого Новотроїцького районів пише у Фейсбук народний депутат України Олександр Співаковський
"Сьогодні із робочою поїздкою відвідав два райони Херсонщини, в рамках якої пройшли зустрічі з освітянами та медичними працівниками Новотроїцького району, з колективом Генічеського медичного училища, після чого поспілкувався із освітянами та медичними працівниками Генічеського району, також відбулось урочисте відкриття Інклюзивно-ресурсного центру Новотроїцької районної ради. Ми повинні опікуватись дітьми з особливими потребами, створивши умови для отримання ними якісної освіти та адаптації у суспільному житті. Разом із Андрієм Гордєєвим, Сергієм Хланем, Євгеном Криницьким, Віктором Короленко, проректорами і деканами факультетів Херсонського державного університету познайомились з матеріально-технічною базою Генічеського медичного коледжу, який у процесі приєднання до університету стане потужним майданчиком для підготовки фахівців медичної галузі, яких сьогодні так не вистачає на Херсонщині.
За даними Департаменту освіти та науки Херсонської ОДА потреба в медпрацівниках складає 1500 осіб та 1700 вчителів. Випускники Генічеського медколеджу можуть продовжити своє навчання на медичному факультеті в ХДУ. Створення потужного освітнього холдингу, яке зараз відбувається, забезпечить нашій молоді умови для їх подальшої капіталізації. Потужна медична інфраструктура, гарні фахівці – це те чого вимагають сучасні реалії. Реформування медичної галузі почалося, а задача освітян - забезпечити лікарні достатньою кількістю медиків у найвіддаленіших куточках Херсонщини. Для комфорту молоді, це я зазначив на зустрічі, ми створюємо і сучасну інфраструктуру в Херсонському державному університеті – лабораторії, їдальня, басейн, коворкінг-центр тощо. Матеріально-технічна база є спільним майданчиком і для Генічеського медичного коледжу, і для Бериславського педколеджу, який також ввійшов до складу вишу. Все це для того, аби молодь отримала якісну освіту, була конкурентною. Саме за таких умов молодь, яка навчається на рідній землі, зможе, досягаючи успіху для себе, для своєї родини, розбудовувати незалежну Україну", - йдеться в повідомленні.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: