Херсон °C

Андрій Гордєєв поспілкувався з викладачами і студентами Генічеського медичного училища

Новости » Общество
0
Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв разом з народними депутатами України Олександром Співаковським і Сергієм Хланєм завітали до Генічеського медичного училища, щоб поспілкуватися з викладацьким складом закладу і студентами. Зустріч була присвячена процесу інтеграції Генічеського медичного училища до Херсонського державного університету.
Про це повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.
«Сьогодні у нас в області існує дефіцит кадрів, тому ми робимо все, щоб наші діти обирали Херсонщину для навчання. Наша місія – наблизити освіту для дітей області. Саме тому у регіоні буде створено 4 освітніх холдинга на базі Херсонського державного університету, Херсонського державного аграрного університету, Херсонського національного технічного університету та Херсонської державної морської академії, де діти зможуть здобути вищу освіту за майже всіма спеціальностями. Також ми розробили і впровадили обласну програму щодо збереження людського капіталу. Два роки тому 75% наших дітей виїжджали з області на навчання, зараз вже цей показник ми зменшили і він сягає 68%. Так, цього недостатньо, але ми продовжуємо роботу», - зазначив на початку Андрій Гордєєв.
Також під час розмови він повідомив гарну новину для освітян: «Ми хочемо створити на базі Генічеського медичного коледжу структурний підрозділ Херсонського державного університету. Це буде майданчик для отримання максимально важливих спеціальностей для жителів Генічеського, Новотроїцького, Іванівського, Нижньосірогозького, Чаплинського районів. Не тільки медичних, але і освітніх. Незабаром розпочнеться вступна кампанія та профорієнтація наших дітей. Тому саме зараз у нас є можливість впливати на їхній вибір. Наша молодь має вчитися на Херсонщині», - акцентував увагу присутніх Андрій Гордєєв.
За роки існування училища було підготовлено більше 6,5 тис. середніх медичних працівників  для лікувально-профілактичних закладів  України. Сьогодні училище – це сучасний навчальний заклад, що відповідає вимогам суспільства.
Підготовка молодших спеціалістів проводиться на 2-х відділеннях: фельдшерське (спеціалізація «Лікувальна справа», кваліфікація фельдшер) та медсестринське (спеціалізація «Сестринська справа», кваліфікація сестра медична та медична сестра - масажист). Контингент студентів формується на базі повної загальної середньої освіти та  базової загальної  середньої освіти. Усі спеціальності мають сертифікати про акредитацію МОН України. За училищем закріплено 25 лікувально-профілактичних установ, на яких проводиться клінічний етап практичного навчання - виробничі та переддипломні практики.
Після заходу голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв зустрівся з жителями Генічеського району, обговорив нагальні проблеми та шляхи їх вирішення, а також запросив долучитися до обговорення плану перспективного розвитку Херсонської області на 2019-2021 роки.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: