Херсон °C

Співаковський: у ВР відбудуться парламентські слухання щодо збалансованого розвитку людського капіталу

Новости » Общество
0

Співаковський: у ВР відбудуться парламентські слухання щодо збалансованого розвитку людського капіталу10 квітня у Верховній Раді України відбудуться парламентські слухання на тему «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки».

Про це народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», Перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковський заявив на засіданні Погоджувальної ради голів фракцій та груп парламенту.

«Метою проведення парламентських слухань є необхідність обговорення ключових питань завдання освіти і науки для забезпечення збалансованого розвитку людського капіталу в Україні та професійного нормативно-правового, законодавчого їх супроводу», – повідомив Співаковський.

Крім того, Перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки наголосив на тому, потрібно займатись імплементацією закону про освіту.

«Завдяки закону про освіту діти будуть знати мови – свою рідну, українську мову, як державну, і ще мінімум англійську мову. Є багато питань, які ми маємо ще вирішити. Тому нам необхідно займатись імплементацією закону про освіту. Насамперед,для цього вчителі мають отримувати гідну заробітну плату», – зазначив Співаковський.

Також народний депутат зазначив, що ВР повинна прийняти законопроекти «Про фахову передвищу освіту» та «Про професійно-технічну освіту».

«Комітет з питань науки та освіти пропонує на розгляд Верховній Раді законопроекти щодо врегулюємо питання технікумів і коледжів. Крім того, вже підготовлений Міністерством науки та освіти України законопроект про загальну середню освіту. Даний закон вже схвалений Кабінетом міністрів України. Найближчим часом Комітет з питань науки та освіти його розгляне. Крім того, 10 квітня відбудуться парламентські слухання щодо збалансованого розвитку людського капіталу. Ми повинні вирішити питання, щоб діти не виїжджали за кордон. Молодь потрібно залишати в країні», – повідомив Співаковський.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: