Херсон °C

На Херсонщині зібрали 83 мільйони гривень «майнових» податків

Новости » Общество
0
У січні – лютому 2019 року до місцевих бюджетів надійшло 82,8 млн. грн. податку на майно. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року становить 10,8 млн. гривень. Найбільше коштів до кошику майнових податків внесли землевласники та землекористувачі, які перерахували 70,6 млн. грн. плати за землю. А це становить 85 відс. від усіх надходжень податку на майно по області.
Друге місце серед складових зазначеного податку належить податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, якого з початку року надійшло 11,3 млн. грн., що складає 14 відсотків.
Надходження транспортного податку є найменшими серед трійки майнових податків і складає лише трохи більше 1 відс. або 0,9 млн. гривень.
Варто нагадати: податок на майно складається із плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку. Всі ці податкові платежі в повному обсязі зараховуються до місцевих бюджетів. Тож від внеску кожного мешканця громади залежить фінансування заходів щодо розвитку інфраструктури та інших соціально-економічних програм Херсонщини.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: