Херсон °C

На Херсонщині 31 березня очікуються скандальні ситуації?

Новости » Общество
0

Окремі голови сільських рад та керівники виборчих комісій від провладних кандидатів в президенти саботують проведення виборів Президента України на 186 окрузі. Крім того очікуються масові порушення саме у день волевиявлення громадян.

Про це повідомив довірена особа кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко на даному окрузі Зеленчук Андрій Васильович.

Так, на окрузі є проблеми з матеріально-технічним забезпеченням та приміщеннями для голосувань. За це прямо відповідальні органи місцевого самоврядування, адже будинки культури, школи, дитячі садки, амбулаторії та інші об'єкти, де проходять процеси волевиявлення - це "парафія" місцевих органів влади.

Саме вони повинні робити все для того, щоб виборчі комісії мали усі умови для роботи, а виборці - можливість проголосувати. Яскравим прикладом цього є одна з виборчих дільниць у місті Олешки. Вона була облаштована у ветеринарній клініці.

Та не просто десь у коридорі, а у приміщенні, де запліднюють велику рогату худобу. Ось так в Україні та на Херсонщині при цій владі виглядає турбота про виборців та працівників комісій.
Разом з тим, за словами Андрія Зеленчука, члени виборчих комісій від кандидата в президенти Порошенка та дружніх йому кандидатів, які потрапили до керівного складу, відмовляються від своїх обов'язків та не проводять засідання, як цього вимагає закон, що може унеможливити роботу в день виборів. Це навіть може поставити під питання легітимність проведених виборів.

Але найбільш скандальні ситуації очікуються 31 березня:"Наразі достеменно відомо що 31 березня на виборчих дільницях у селах Рідна Україна, Залізний Порт, Сліпушинське, Подо-Калинівка, Козачі Лагері, Кринки, Костогризове будуть активно практикуватися так звані "вброси", "каруселі" і масові фальсифікації, які будуть проходити багатьма відомими способами.

Такими механізмами чудово володіють представники місцевої влади та виборчих комісій, адже вони допомагали "дірватися до корита" вже не одному президенту. Тому велике прохання до міжнародних спостерігачів та громадських організацій звернути особливу увагу на ці дільниці за для запобігання фальсіфікаціям на виборах Президента України",- зазначив довірена особа Юлії Тимошенко Андрій Васильович Зеленчук.

Чому ситуація складається саме таким чином? Не секрет, що, незважаючи на політику децентралізації, органи місцевого самоврядування все ще залежать від вищої влади. Хоча президентська вертикаль і не охоплює сільські та районні ради, їхні очільники зазвичай виконують команди, які надходять "зверху".

У свою чергу на практиці виборчі комісії формуються з працівників сільських рад, шкіл, дитячих садків та інших бюджетних установ. А тому їх можуть залякувати звільненням та зменшенням фінансування. Тобто, вони зацікавлені у тому, щоб діюча влада перемогла. Це - адміністративний ресурс у своїх "найкращих" проявах. І цей адміністративний ресурс буде йти на порушення закону та норм моралі.

На думку Андрія Васильовича своїми діями посадові особи намагаються зірвати проведення виборів на належному рівні та допомогти діючій владі, адже інакше другий термін залишиться для очільника країни нездійсненою мрією. Не секрет, що рейтинги нинішнього Президента України та його політичної сили наразі надзвичайно низькі. Разом з тим, позиції опонентів Петра Порошенка, у тому числі й Юлії Тимошенко, укріпилися, адже люди відчули, що шлях, на який Україну поставив Президент, може завести державу у хащі.

Переконати народ голосувати за те, щоб сьогоднішня криза мала продовження у майбутньому, діюча влада не в змозі. Та й не має права. Тому й використовуються різноманітні механізми, які практикуються із року в рік та заважають проведенню чесного та прозорого волевиявлення. Відкрита боротьба за виборців шляхом діалогу з народом - це точно не про владу. Порушення та фальсифікації — це ті ідеї, які їй притаманні.

Херсонські ФАКТИ

Для довідки. 186 територіальний виборчий округ з центром у місті Олешки об'єднує місто Гола Пристань, Голопристанський, Каланчацький, Олешківський, Скадовський райони, а також частину Чаплинського району.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: