Херсон °C

На всі повідомлення про порушення у день виборів реагує поліція Херсонщини

Новости » Общество
0

У день виборів на пост Президента України поліція Херсонської області продовжує працювати у посиленому режимі та оперативно реагує на всі події та повідомлення громадян про порушення виборчого законодавства. У цілодобовому режимі діє Ситуаційний центр, працівники якого відслідковують, фіксують та перевіряють всю інформацію, інформує відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Артур Мєріков, станом на 14:00 годину органи поліції зафіксували 16 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства. З них: 6 – відсутність громадян у списках виборців, 3 – пошкодження бюлетенів, 2 – незаконна агітація та інші. Також відкрите одне кримінальне провадження за ч.2 ст.158-2 Кримінального кодексу Україниза фактом пошкодження виборчої документації у смт Нижні Сірогози.

Для забезпечення безпеки виборців та недопущення правопорушень на 723-х виборчих дільницях несуть службу 2000 поліцейських та понад 660 працівників служби з надзвичайних ситуацій. Правопорядок на вулицях забезпечують майже 670 правоохоронців з числа працівників поліції та військовослужбовців Нацгвардії. Також в усіх населених пунктах чергують посилені слідчо-оперативні групи поліції.

Працівники поліції закликають громадян не порушувати виборче законодавство, адже за це передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. У разі виявлення порушень, повідомляйте за телефоном «102».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: