Херсон °C

У Херсонській області стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Новости » Общество
0
У Херсонській області стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсівЗ 1 квітня 2019 року у Херсонській області розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойми.
Терміни заборони на промислове, любительське і спортивне рибальство в рибогосподарських водних об'єктах Дніпровсько-Бузької естуарної системи:
1) у Дніпровському лимані - з 05 квітня по 05 червня;
2) у Дніпровському лимані на відстані 1,5 км від берега углиб лиману на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько-Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему - з 06 червня по 15 червня;
3) у р.Дніпро - від місця впадання у Дніпровський лиман до забороненого простору Каховської ГЕС з притокою Інгулець від гирла до смт. Велика Олександрівка, включаючи придаткову систему цих річок - з 10 квітня по 15 червня;
4) у всіх інших водоймах Чорноморського регіону в межах Херсонської області - з 01 квітня по 30 червня;
5) у Каховському водосховищі - з 10 квітня по 19 червня любительське рибальство; з 10 квітня по 18 червня – промислове рибальство.
Детальніше з інформацією можна ознайомитися у наказі Херсонського рибоохоронного патруля.
Крім того, з 1 грудня 2018 року по 30 червня 2019 року у водоймах області встановлено заборону на вилов раків під час виношування ними ікри, личинок та першої линьки.
Також Херсонським рибоохоронним патрулем створено інтерактивну карту нерестових ділянок, на яких заборонено вилов водних біоресурсів.
Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега за межами нерестовищ (межі визначені у наказі). Крім цього дозволено проводити любительський лов оселедця та пузанка з човнів однією вудкою або спінінгом, оснащеним підвіскою типу «самодур» , на акваторії річки Дніпро по правому берегу від лісгоспу с. Антонівка вниз за течією до пляжу «Лілея» м. Херсона від урізу води вглиб водойми до 100 м. - з 1 травня по 15 червня 2019 року. 
Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. 
Заборонено пересування плавучих засобів у заборонених для рибальства зонах (за винятком установлених судових ходів), а на ділянках, оголошених нерестовищами в період нересту, забороняється пересування всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.
У Херсонському рибоохоронному патрулі наголосили, що під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).
Для організації роботи у нерестовий період 2019 року Херсонським рибоохоронним патрулем на підконтрольних водоймах створено 10 тимчасових рибоохоронних постів, з розташуванням яких можна ознайомитись в наказі. Крім цього, для більш оперативного реагування державних інспекторів на факти незаконного вилову водних біоресурсів створено вісім додаткових телефонів «гарячих ліній» в районах Херсонської області.
Порушення правил рибальства громадянами карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 170 грн., грубе порушення правил рибальства тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн. За незаконний вилов водних біоресурсів, що завдав істотної шкоди передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.
Херсонський рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства: (050) 012-35-73.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: