Херсон °C

У Херсоні жінка примудрилася одну і ту ж квартиру здати чотири рази

Новости » Общество
0

Як повідомляє прес-служба Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, у Херсоні жінка примудрилася одну і ту ж квартиру здати чотири рази. Афера викрилась, коли усі орендарі приїхали заселятись. Жодного договору із «власницею» житла ніхто не укладав. То як убезпечити себе від аферистів?

По-перше, вимагайтеворендодавця документи права власності на житло. Нимиможуть бути, наприклад, свідоцтво про право власності, свідоцтво про право на спадщину, договір дарування, договір міни, договір купівлі-продажу або рішення суду.

По-друге, пам’ятайте: усна домовленість між орендодавцем та винаймачем квартири — це не угода.Договір найму житла має укладатися письмово.

- Якщо строк його дії до 3 років, то засвідчувати документ нотаріально можна за бажанням. Але повірте, оформлення у нотаріуса буде коштувати набагато дешевше, аніж можливі втрати від аферистів. Якщо ж строк дії договору перевищує 3 роки, то нотаріальне оформлення обов’язкове. До речі, минулого року у Херсоні нотаріуси оформили 27 договорів найму житла, а з початку 2019 року – лише 1. – розповів керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський.

Орендодавець каже, що дуже поспішає, вирушає у відрядження, тому часу на угоду він не має, а от коли повернеться—тоді й підпишете документ? Краще не ризикувати, а пошукати інше житло.

Уважно читайте договір, який підписуєте! Там обов’язково має бути вказаний предмет договору, плата за користування майном, строк дії, права та обов’язки сторін.

- Також можна скласти акт прийому-передачі. Краще детально, наскільки це можливо, прописати, яке майно наявне вквартирі на момент винаймання житла. Інакше нечесний орендодавець може заявити, щови в нього вкрали античні меблі, сейф із грошима чи якусь техніку. Херсонська юстиція стоїть на захисті ваших прав! – зазначив Костянтин Хутковський.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: