Херсон °C

У Херсоні був зареєстрований високий рівень забруднення атмосферного повітря

Новости » Общество
0

У Херсоні був зареєстрований високий рівень забруднення атмосферного повітря За індексом забруднення атмосфери (ІЗА) в 2018 році в м. Херсоні був зареєстрований високий рівень забруднення атмосферного повітря, який був обумовлений здебільшого підвищеним вмістом специфічних шкідливих речовин – фенолу, з основних домішок – діоксиду азоту.
Діоксид азоту. Вміст діоксиду азоту визначався у 39-ти містах України. В місті Херсон спостерігалась одна з найбільших середньорічніх концентрації цієї домішки – 2,8 ГДКс.д. За даними Херсонський обласний центр з гідрометеорології, максимально разова концентрація у Херсоні була відмічена на рівні 2,4 ГДКм.р. У порівнянні з попереднім роком спостерігалось підвищення середнього вмісту діоксиду азоту в Херсоні.
Фенол. Максимально разова концентрація фенолу у місті Херсон перевищувала рівень ГДКм.р., та становила – 4,0 ГДКм.р. У порівнянні з попереднім роком середньорічна концентрація фенолу підвищилась.
Розчинні сульфати. Максимальна концентрація розчинних сульфатів в атмосфері відмічалась в Херсоні на рівні 0,04 мг/м3. Середня за рік концентрація розчинних сульфатів порівняно з попереднім роком не змінилась.
Оксид азоту. Спостерігалось перевищення середньорічних концентрацій з оксиду азоту у Херсоні – 1,2 ГДКс.д. У порівнянні з попереднім роком, відмічалось помітне підвищення середньорічного вмісту оксиду азоту.

Вміст металів та інших показників у ґрунтах вибірково обстежених пунктів м. Херсона у 2018 році
На території міста у 2018 році було відібрано 50 проб ґрунту.
За даними спостережень середній вміст важких металів був низьким, лише вміст цинку становив 136 мг/кг.
Максимальний вміст цинку на рівні 523 мг/кг; 476 мг/кг; 363 мг/кг виявлено відповідно на території "Херсонського електромеханічного заводу", ТОВ "Авто-Електромаш", ПАТ "SADA ". Максимальний вміст свинцю – 76 мг/кг зафіксовано на території ДП "Херсонський торговий морський порт", міді – 64 мг/кг на території ТОВ НВП "Херсонський машинобудівний завод", кадмію – 1,75 мг/кг на території ВАТ "Індустріальна скляна компанія".
Реакція водної витяжки коливалась від кислої до лужної.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: