Херсон °C

Літературна кав’ярня зібрала у ХДУ прихильників Олеся Гончара

Новости » Общество
0

Літературна кав’ярня зібрала у ХДУ прихильників Олеся Гончара4 квітня на факультеті української філології та журналістики Херсонського державного університету відбулося засідання літературної кав’ярні «Гончаріана Херсонщини». Захід приурочили до 101-ої річниці від дня народження відомого українського письменника, громадського діяча, лауреата республіканської премії імені Тараса Шевченка, голови Спілки письменників України, Героя України Олеся Терентійовича Гончара.

Ініціатором та організатором заходу виступила кафедра української літератури ХДУ. А поділитися спогадами та цікавими історіями, пов’язаними з життям однієї з найвидатніших постатей української літератури, завітали знані письменники та поети Херсонщини: голова Херсонської обласної організації Національної спілки письменників України, доцент кафедри соціальних комунікацій ХДУ Василь Загороднюк; член НСПУ, лауреат та дипломант міжнародних та всеукраїнських телевізійних фестивалів Валерій Кулик та член правління Херсонської обласної організації ВУТ «Просвіта» ім.Тараса Шевченка, доцент кафедри української літератури ХДУ Іван Немченко.

Літературна кав’ярня зібрала у ХДУ прихильників Олеся Гончара

Виступаючи перед присутніми Василь Загороднюк зазначив, що Олесь Гончар тісно пов’язаний з нашим краєм. Адже свого часу Олесь Терентійович як народний депутат України від Херсонщини сприяв будівництву нового корпусу Херсонського державного університету.

Про актуальність творів письменника розповів Іван Немченко. Він наголосив, що літературознавці й досі досліджують творчий доробок митця, а його особистість і сьогодні піддається дискусіям та обговоренням. «Для українців Олесь Гончар завжди залишиться символом України», – завершив свій виступ Іван Васильович.

У свою чергу, звертаючись до молоді, Валерій Кулик закликав шанувати пам'ять визначного українського письменника й надалі нести у світ «гончареве слово».

Творчу атмосферу на заході створили студенти факультету української філології та журналістики. Вони продекламували поезії херсонських майстрів слова, присвячені Олесю Гончару– Леоніда Куліша, Василя Мелещенка, Валерія Кулика, Лани Світ, Миколи Братана та Ігоря Проценка.

Незважаючи на роки, пам’ять про видатного українського діяча буде жити вічно, а його творчість й через століття залишиться в серцях українців.

Вікторія Парфененко

 

 

 

 

 

 

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: