Херсон °C

Прокуратура повернула державі зерновий елеватор

Новости » Общество
0

За втручання прокуратуриХерсонської області навиконаннясудових рішень вжито заходів до повернення майна державі вартістюмайже90 млн. грн.

Зокрема, постановоюПівденно–західного апеляційного господарського суду від 11.03.2019 задоволено позов прокуратури Херсонської областів інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, а такожМіністерствааграрної політики та продовольства України, визнано незаконнимий скасовано рішення виконавчого комітету Білокриницької селищної радивід 11.03.2011 № 31,від 28.11.2011 № 97щодо видачі правовстановлюючих документів на майновий комплекс ПАТ«Державна продовольчо – зерновакорпорація України».

Цим же рішенням визнано недійсними та скасованосвідоцтва про право приватної власності на майновий комплекс – «Білокриницький комбінат хлібопродуктів» вартістю28 823 067,93 грн.

Прокуратурою області в межах компетенції вжито заходівдо виконаннясудового рішення, завдяки чому скасованосвідоцтва про правоприватної власності ПАТ «Державна продовольчо – зернова корпорація України» на вищезазначене майно, про що 30.03.2019внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Крім того,рішенням господарського суду Херсонської області, залишениму силіпостановоюПівденно–західного апеляційного господарського суду від 13.03.2019, задоволено позов прокуратури Херсонської областів інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, а такожМіністерствааграрної політики та продовольства України, визнано незаконним та скасовано рішення виконавчого комітету Голопристанської міської ради від 28.12.2011 № 170 «Про оформлення права власності та видачу ПАТ «Державна продовольчо–зерновакорпорація України» свідоцтва про право власності на об'єкт нерухомого майна – будівлі і споруди філії Публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо – зернова корпорація України» «Голопристанський елеватор» по вул. Елеваторній, 1у м. Гола Пристань».

Цим же рішенням визнано недійсним та скасовано свідоцтво про право приватної власності на будівлі і споруди філії ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Голопристанський елеватор» вартістю14195 890 грн.

Прокуратурою області вжито заходів до виконання вказаного судового рішення, завдяки чому скасовано свідоцтво про правоприватної власності ПАТ «Державна продовольчо – зернова корпорація України» на майновий комплекс «Голопристанський елеватор»,про щовнесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Аналогічновиконано рішення господарського суду Херсонської області від 18.12.2018, якимскасовано свідоцтва на право власності на майновий комплекс«Великолепетиський елеватор вартістю46628381,90 грн.за ПАТ «Державна продовольчо - зернова корпорація України», про що внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Прокуратура області зверталасьдо суду в інтересахдержави на тій підставі, щочерез прийняття органами місцевогосамоврядування незаконних рішень та протиправне оформлення права власності за ПАТ «Державна продовольчо – зернова корпорація»майновибуло з державної власності.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: