Херсон °C

Створення місцевих партнерств зайнятості у Херсоні

Новости » Общество
0

Створення місцевих партнерств зайнятості у Херсоні9 квітня у конференц-залі готелю «Optima» у м.Херсоні відповідно до проекту Міжнародної організації праці «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» відбувся робочий семінар «Створення місцевих партнерств зайнятості». У заході взяли участь представники різних структур: роботодавців, органів місцевого самоврядування, освіти і науки, служби зайнятості, профспілок, страхування. Головував на семінарі старший технічний радник Проекту МОП Джемал Ходжіч за підтримки Національного координатора Проекту Тетяни Міненко.

Мета 5-річного проекту Міжнародної організації праці для України полягає у допомозі поліпшити управління ринком праці. Пан Ходжіч зауважив, що м.Херсон може стати вдалою платформою для створення місцевого партнерства у сприянні створення нових робочих місць і збереження вже існуючих. Зацікавлені учасники Концепції мають виконувати кожен свою роль, але враховуючи інтереси інших сторін. Приміром, відповіді слід отримати на всі запитання: який вид робочої сили потрібен, які проблеми при її пошуку, чи забезпечує освіта необхідними навичками учнів тощо.

Завдання та основні обов’язки МПЗ Херсонської міськради: прогнозувати та керувати негативними наслідками соціально-економічних змін у сфері зайнятості та ринку праці, після чого пропонувати заходи, що призводять до створення великої кількості робочих місць та економічного розвитку у громаді м.Херсона. Зміцнити місцеву співпрацю шляхом просування місцевих стратегій та спільно запланованого прийняття місцевих програм у сфері розвитку людського потенціалу для досягнення та збереження високого рівня зайнятості. Розвивати підходи, що дозволяють узгодити освітні потреби з потребами ринку праці та заохочувати до неперервної освіти. Сприяти консультаціям з роботодавцями, профспілками та освітянами. Збільшувати зайнятість через покращення навичок адаптації до гнучкості ринку праці, попередження та боротьби з соціальною ізоляцією вразливих груп.

На семінарі йшлося про те, що необхідно мати реальну програму з командою по її втіленню в життя і за фінансової підтримки забезпечити сприятливі умови для ведення підприємницької діяльності, створення нових робочих місць та підвищення ефективності праці. Учасники форуму ставили конкретні запитання про досвід у країнах ЄС та отримували вичерпні відповіді. Однак, під час обговорення напрацьованої практики держав зарубіжжя вони розуміли, що враховуючи проблеми нашого регіону, не можна брати за основу чужий досвід. А поступово, покроково рухатися до формування свого результату. За результатами сьогоднішнього семінару представники зацікавлених структур повинні будуть визначитися, хто конкретно входитиме до технічного секретаріату і регулюватиме порядок роботи Місцевого партнерства зайнятості.

Галина Лисенко

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: