Херсон °C

У Херсоні проходить Молодіжний Weekend громадської активності для громад-партнерів програми USAID DOBRE

Новости » Общество
0

У Херсоні проходить Молодіжний Weekend громадської активності для громад-партнерів програми USAID DOBRE17-18 квітня в м. Херсон проходить Молодіжний Weekend громадської активності для молоді з об’єднаних територіальних громад-партнерів програми USAID DOBRE у Херсонській області: Музиківської, Асканії-Нової, Кочубеївської, Чаплинської, Присиваської, Тавричанської, Станіславської, Великокопанівської, Високопільської та Новорайської ОТГ.

30 дівчат та хлопців із десяти ОТГ області ознайомляться з системою місцевого самоврядування та навчаться, як здійснювати моніторинг якості надання послуг у громадах.

У роботі Молодіжного Weekendу також братимуть участь Віктор Сікаленко, заступник голови з гуманітарних питань і соціальної політики Галицинівської ОТГ; Людмила Погрібна, секретар сільської ради у Музиківській ОТГ; Максим Студілко, експерт з питань молодіжної політики, скаутського руху у Вінницькій області.

Мета освітнього заходу − заохотити молодь впливати на прийняття рішень в громаді через участь у роботі молодіжної ради, як консультативно-дорадчого органу.

Під час тренінгу учасники/учасниці діляться успіхами та викликами у створенні та роботі молодіжних консультативно-дорадчих органів (молодіжних/дитячих рад) у громадах, обговорять завдання, функції і cфери діяльності органів місцевої влади. Молодь поінформують про інструменти громадського моніторингу, вона отримає підказки, як розробити рекомендації за результатами моніторингу щодо якостіпослуг.

Освітній захід розроблено командою ГО «Громадський центр «Нова генерація», який є регіональним партнером Програми USAID DOBRE у Херсонській області, і працює над залученням молоді до процесів прийняття рішень. Молодіжний Weekend громадської активності проводиться в рамках проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» спеціально для молоді, які є членами молодіжних дорадчих органів (молодіжних/дитячих рад) в ОТГ, щоб молодь навчилася подавати компетентні рекомендації органам влади.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: