Херсон °C

Депутати облрада готові до сесії

Новости » Общество
0

Депутати облрада готові до сесії23 квітня відбулось засідання Президії Херсонської обласної ради. Участь у формуванні порядку денного ХХІV сесії обласної ради VІІ скликання взяли 21 депутат – члени Президії. Про це повідомляє прес-служба Херсонської облради.

Розглянувши 60 питань, рекомендованих постійними комісіями, та 5 питань, винесених з голосу депутатів, депутати підтримали для винесення на розгляд чергової сесії61 питання. Серед яких: звіт про виконання обласного бюджету за 2018 рік, внесення змін до рішення ХХIІ сесії обласної ради VII скликання від 14 грудня 2018 року № 1075 «Про обласний бюджет Херсонської області на 2019 рік», звіти щодо результатів проведення моніторингу виконання плану заходів з реалізації у 2018 – 2020 роках Стратегії розвитку Херсонської області на період до 2020 року за підсумками 2018 року, внесення змін до ряду обласних програм (соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2019 рік, забезпечення оборонних заходів та надання допомоги військовим частинам (установам) у Херсонській області на 2018 – 2020 роки, розвитку міжнародного аеропорту «Херсон» на 2018 – 2020 роки тощо).

Також заплановано прийняття двох кадрових рішень: про призначення директора комунального закладу «Обласний навчально-курсовий комбінат агропромислового комплексу» Херсонської обласної ради та про призначення директора комунального закладу «Обласний авіаційно-технічний спортивний клуб» Херсонської обласної ради.

Окрім цього, депутати мають на меті підтримати звернення до Херсонської міської ради щодо збереження пам’ятки архітектури та історії місцевого значення – будівлі Херсонського обласного художнього музею ім. О.О.Шовкуненка; до Міністерства інфраструктури України та Державного агентства автомобільних доріг України щодо включення до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2019 році автомобільної дороги загального користування державного значення Т-22-07/Т-04-03/ – Високопілля – Велика Олександрівка – Берислав; до Кабінету Міністрів України щодо прискорення запровадження на державному рівні проекту «Нове шкільне харчування» та до Верховної Ради України щодо прискорення прийняття проекту Закону «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо протидії рейдерству» від 14 березня 2018 року №8121.

Зваживши всі «за» і «проти», депутати більшістю голосів відправили на доопрацювання питання:

щодо механізму використання коштів обласного бюджету, передбачених на виконання Комплексної програми розвитку водного господарства Херсонської області на період до 2020 року;

щодо звільнення директора комунального закладу Херсонської обласної ради «Херсонський психоневрологічний будинок-інтернат»;

щодо затвердження грошових норм витрат на проведення спортивних заходів місцевого рівня.

Нагадаємо, ХХІV сесія обласної ради VІІ скликання відбудеться у четвер, 25 квітня. Початок пленарного засідання о 10:00.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: